Meer dan 63.000 rijksmonumenten

Boerderij van het staldeeltype - staldeel in 19e eeuw gewijzigd in midden langsdeel - onder met riet en pannen gedekt wolfdak in Den Dungen

Grinsel 71
5275JN Den Dungen (gemeente Sint Michielsgestel)

Bouwjaar: 172x

Beschrijving van Boerderij van het staldeeltype - staldeel in 19e eeuw gewijzigd in midden langsdeel - onder met riet en pannen gedekt wolfdak

Boerderij van het staldeeltype - staldeel in 19e eeuw gewijzigd in midden langsdeel- onder met riet en pannen gedekt wolfdak. In voorgevel met vlechtingen, jaartalankers 172. en staafankers, twee 20 ruitsschuifvensters met luiken, deur met bovenlicht, keldervenster, 6-ruits opkamer-venster op de begane grond, 6 ruitsvenster en tweelicht met 4 ruitsraam links en luiken rechts ter hoogte van eerste zolder en luik ter hoogte van tweede zolder. In linkerzijgevel twee (20-ruits) schuifvensters met luiken, deur- met halfrond bovenlicht, drie getoogde 6-ruits stalvensters en linkerhelft van de oorspronkelijke, getoogde deeldeuren. In de achtergevel met staafankers en vlechtingen, getoogde deeldeuren in het midden en een staldeur. In de rechterzijgevel een vijftal stalvensters. Rechts tegen de voorgevel een kleine 19e eeuwse aanbouw onder met kruispannen gedekt zadeldak. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)