Meer dan 63.000 rijksmonumenten

Boerderij, in rode baksteen opgetrokken, van het staldeeltype met 19e-eeuwse langgevel-uitbouw, onder met riet en blauwe oud-hollandse pannen gedekt wolfdak; in kleine gele baksteen opgetrokken in Den Dungen

Flaas 2
5275HH Den Dungen (gemeente Sint Michielsgestel)

Bouwjaar: waarschijnlijk laat 17e eeuw

Beschrijving van Boerderij, in rode baksteen opgetrokken, van het staldeeltype met 19e-eeuwse langgevel-uitbouw, onder met riet en blauwe oud-hollandse pannen gedekt wolfdak; in kleine gele baksteen opgetrokken

In rode baksteen opgetrokken, waarschijnlijk laat 17e eeuwse boerderij van het staldeeltype met 19e eeuwse langgevel-uitbouw, onder met riet en blauwe oud-hollandse pannen gedekt wolfdak; in kleine gele baksteen opgetrokken, 18e eeuwse hoekplaatsuitbouw onder afzonderlijk met riet gedekt zadeldak tegen klokgevel. In voor- en linkerzijgevel van hoekplaatsuitbouw een 25-ruits schuifvenster met luiken; in voorgevel staafankers en ovaal zolderluchtgat. In voorgevel met vlechtingen en staafankers van woongedeelte 9-ruitsschuifvenster met luiken, deur met gedeeld bovenlicht gekoppeld aan 10-ruitsvenster met onder luik en zolderluik. In linkerzijgevel 9-ruitsschuifvenster met luiken, vernieuwd 16-ruitsvenster met luiken en in totaal 4 vernieuwde getoogde stalvensters, 3 getoogde staldeuren en een stel deeldeuren. Achtergevel met staafankers en vlechtingen. In rechterzijgevel 2 tweelichten met 4-ruits ramen en luiken in het woongedeelte en in totaal 4 stalvensters en 2 staldeuren in het schuurgedeelte. Indeling van woongedeelte oorspronkelijk. Links voor het huis een put. Zie ook K.B. dd. 18-3-1985, nr. 18 (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)