Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Boerderij "Van Geslacht op Geslacht" in Pernis Rotterdam

Boerderij

Ring 16
3195XN Pernis Rotterdam (gemeente Rotterdam)
Zuid Holland

Bouwjaar: 18e eeuw 1700 18e eeuw


Beschrijving van Boerderij "Van Geslacht op Geslacht"

BOERDERIJ "Van Geslacht op Geslacht", 18e eeuw. Woonhuis en daarnaast gebouwde stal onder een pannen wolfdak. Bescherming betreft uitsluitend het uit het midden van de 17e eeuw daterende woonhuis onder twee haaks op elkaar staande zadeldaken, plaatselijk bekend als Ring nrs 16 en 20, en voorts de daarop aansluitende 18e eeuwse schuur afgedekt door een wolfdak, dat aan de straatzijde met pannen en aan de achterzijde met riet is belegd, plaatselijk bekend als Ring nrs 24-28. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 32940
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Boerderij "Van Geslacht op Geslacht" in Pernis Rotterdam

Toren der Nederlands Hervormde Kerk. Bakstenen bouwwerk met natuurstenen hoekblokken en spaarvelden met boogfriezen. Klokkenstoel met klok

Ring 1
Pernis Rotterdam (Gemeente Rotterdam)
Toren der Ned. Hervormde Kerk. Bakstenen bouwwerk met natuurstenen hoekblokken en spaarvelden met boogfriezen, tweede helft 15e eeuw. Klokke..

Boerderij met gepleisterd woonhuis onder zadeldak tussen puntgevels. Schoorstenen met smeedijzeren sierbekroningen. Vesters met luiken en zesruitsrame ..

Ring 210
Pernis Rotterdam (Gemeente Rotterdam)
Boerderij met gepleisterd woonhuis onder zadeldak tussen puntgevels. Schoorstenen met smeedijzeren sierbekroningen. Vesters met luiken en ze..

Boerderij onder een met riet gedekt wolfdak. Het woonhuis heeft een gevel met vlechtingen en vensters met zesruitsschuiframen. Zoldervenster met half- ..

Ring 604
Pernis Rotterdam (Gemeente Rotterdam)
Boerderij uit de 18e eeuw onder een met riet gedekt wolfdak. Het woonhuis heeft een gevel met vlechtingen en vensters met zesruitsschuiframe..

Quarantaine-Inrichting: Ziekenbarak

Quarantaineweg 1
Rotterdam
Omschrijving complexonderdeel F Inleiding Voormalige ZIEKENBARAK, deel uitmakend van het uit 1930-1933 daterende complex Quarantaine-i..

Quarantaine-Inrichting: Ontsmettingsgebouw

Quarantaineweg 1
Rotterdam
Omschrijving complexonderdeel A Inleiding Voormalig ONTSMETTINGSGEBOUW, deel uitmakend van het uit 1930-1933 daterende complex Quarant..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)