Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Toren der Nederlands Hervormde Kerk. Bakstenen bouwwerk met natuurstenen hoekblokken en spaarvelden met boogfriezen. Klokkenstoel met klok in Pernis Rotterdam

Kerkelijk Gebouw

Ring 1
3195XB Pernis Rotterdam (gemeente Rotterdam)
Zuid Holland

Bouwjaar: tweede helft 15e eeuw (kerk) klok (1672)


Beschrijving van Toren der Nederlands Hervormde Kerk. Bakstenen bouwwerk met natuurstenen hoekblokken en spaarvelden met boogfriezen. Klokkenstoel met klok

Toren der Ned. Hervormde Kerk. Bakstenen bouwwerk met natuurstenen hoekblokken en spaarvelden met boogfriezen, tweede helft 15e eeuw. Klokkenstoel met klok van P. Oostens, 1672, diam. 68 cm. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 32939
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Toren der Nederlands Hervormde Kerk. Bakstenen bouwwerk met natuurstenen hoekblokken en spaarvelden met boogfriezen. Klokkenstoel met klok in Pernis Rotterdam

Boerderij "Van Geslacht op Geslacht"

Ring 16
Pernis Rotterdam (Gemeente Rotterdam)
BOERDERIJ "Van Geslacht op Geslacht", 18e eeuw. Woonhuis en daarnaast gebouwde stal onder een pannen wolfdak. Bescherming betreft uitsluiten..

Boerderij met gepleisterd woonhuis onder zadeldak tussen puntgevels. Schoorstenen met smeedijzeren sierbekroningen. Vesters met luiken en zesruitsrame ..

Ring 210
Pernis Rotterdam (Gemeente Rotterdam)
Boerderij met gepleisterd woonhuis onder zadeldak tussen puntgevels. Schoorstenen met smeedijzeren sierbekroningen. Vesters met luiken en ze..

Boerderij onder een met riet gedekt wolfdak. Het woonhuis heeft een gevel met vlechtingen en vensters met zesruitsschuiframen. Zoldervenster met half- ..

Ring 604
Pernis Rotterdam (Gemeente Rotterdam)
Boerderij uit de 18e eeuw onder een met riet gedekt wolfdak. Het woonhuis heeft een gevel met vlechtingen en vensters met zesruitsschuiframe..

Quarantaine-Inrichting: Ziekenbarak

Quarantaineweg 1
Rotterdam
Omschrijving complexonderdeel F Inleiding Voormalige ZIEKENBARAK, deel uitmakend van het uit 1930-1933 daterende complex Quarantaine-i..

Quarantaine-Inrichting: Ontsmettingsgebouw

Quarantaineweg 1
Rotterdam
Omschrijving complexonderdeel A Inleiding Voormalig ONTSMETTINGSGEBOUW, deel uitmakend van het uit 1930-1933 daterende complex Quarant..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)