Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Het pand, vanwege een kamer met betimmering met gecanneleerde Korinthische halve zuilen, gesneden kroonlijst, plafond met allegorisch schilderstuk in ovale omlijsting van stucwerk en schouw met pilast .. in Rotterdam

Woonhuis

Westersingel 84
3015LC Rotterdam
Zuid Holland

Bouwjaar: laatste helft 17e eeuw 1650 laatste helft 17e eeuw


Beschrijving van Het pand, vanwege een kamer met betimmering met gecanneleerde Korinthische halve zuilen, gesneden kroonlijst, plafond met allegorisch schilderstuk in ovale omlijsting van stucwerk en schouw met pilast ..

Het pand, vanwege een kamer met betimmering met gecanneleerde Corinthische halve zuilen, gesneden kroonlijst, plafond met allegorisch schilderstuk in ovale omlijsting van stucwerk en schouw met pilasters en schoorsteenstuk, alles tweede helft 17e eeuw. Afkomstig uit het pand "Brunswijk",dat gestaan heeft aan de Nieuwe Haven N.Z. en bij de afbraak van dat huis overgebracht naar pand Westersingel 84, waarin het bij de bouw is opgenomen. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 32831
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Het pand, vanwege een kamer met betimmering met gecanneleerde Korinthische halve zuilen, gesneden kroonlijst, plafond met allegorisch schilderstuk in ovale omlijsting van stucwerk en schouw met pilast .. in Rotterdam

Remonstrantse Kerk: kerk, orgel met consistorie. Ook bekend in Rotterdam als de Arminiuskerk

Westersingel 76
Rotterdam
Inleiding: KERK (en ORGEL) met CONSISTORIE van de Remonstrantse gemeente, gebouwd in 1895-1897 in Overgangsarchitectuur met neo-Romaanse el..

Museum Boijmans Van Beuningen: hoofdgebouw

Museumpark 18
Rotterdam
Inleiding: Hoofdgebouw van het MUSEUM Boymans-van Beuningen gebouwd in 1929-'35 in Traditionalistische trant naar ontwerp van A. van der St..

Museum Boijmans Van Beuningen: museumtuin

Museumpark 18
Rotterdam
Inleiding: In 1935 in Nieuwe Architectonische tuinstijl, eveneens naar ontwerp van A. van der Steur, aangelegde MUSEUMTUIN, deel uitmakend ..

Museum Boijmans Van Beuningen: tuinmuur en monument voor G.J. de Jongh

Museumpark 18
Rotterdam
Inleiding: TUINMUUR en MONUMENT voor G.J. de Jongh, behorend bij de museumtuin van het complex museum Boymans- van Beuningen. Het monument ..

Museum Boijmans Van Beuningen: Hekwerk voormalige boerderij Muyden

Museumpark 18
Rotterdam
Inleiding: Aan de teruggerooide zuidoostzijde van de museumtuin van het complexmuseum Boymans-van Beuningen en aan de noordzijde van de gra..

Kaart & Routeplanner