Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Gepleisterd herenhuis, met souterrain bel-etage en twee verdiepingen, getoogde vensters en rijke behandeling met ornamenten van stucwerk. Vormt een geheel met buurnummer 3 in Rotterdam

Woonhuis

Parklaan 1
3016BA Rotterdam
Zuid Holland

Bouwjaar: derde kwart 19e eeuw 1850 derde kwart 19e eeuw


Beschrijving van Gepleisterd herenhuis, met souterrain bel-etage en twee verdiepingen, getoogde vensters en rijke behandeling met ornamenten van stucwerk. Vormt een geheel met buurnummer 3

Gepleisterd herenhuis, derde kwart 19e eeuw, met souterrain bel-etage en twee verdiepingen, getoogde vensters en rijke behandeling met ornamenten van stucwerk. Vormt een geheel met buurnummer 3. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 32803
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Gepleisterd herenhuis, met souterrain bel-etage en twee verdiepingen, getoogde vensters en rijke behandeling met ornamenten van stucwerk. Vormt een geheel met buurnummer 3 in Rotterdam

Gepleisterd herenhuis, met souterrain, bel-etage en twee verdiepingen, getoogde vensters en rijke behandeling met ornamenten van stucwerk. Vormt een g ..

Parklaan 3
Rotterdam
Gepleisterd herenhuis, derde kwart 19e eeuw, met souterrain, bel-etage en twee verdiepingen, getoogde vensters en rijke behandeling met orna..

Representatief herenhuis in rijke Neo-Renaissancestijl

Westplein 11
Rotterdam
Inleiding: Representatief HERENHUIS in 1891 gebouwd in rijke Neo-Renaissancestijl naar ontwerp van architect T.L. Kanters. N.B. In 1976 is..

Herenhuis, met gepleisterde gevels en hoger opgetrokken middenpartij, bekroond door een fronton

Parklaan 9
Rotterdam
Herenhuis, derde kwart 19e eeuw, met gepleisterde gevels en hoger opgetrokken middenpartij, bekroond door een fronton.

Dubbel herenhuis in Neo-Renaissancestijl

Westplein 9
Rotterdam
Inleiding: Dubbel HERENHUIS, gebouwd in 1891-1892, ontworpen door J. Verheul Dzn. in Neo-Renaissancestijl. Omschrijving: Het half vrijsta..

Scheepvaarthuis/kantoor Goudriaan

Veerhaven 2
Rotterdam
Inleiding: Representatief KANTOOR op de hoek Parklaan/Veerhaven, genaamd Scheepvaarthuis, in 1909 gebouwd in sobere Overgangsarchitectuur n..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)