Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Oud-Katholieke Kerk van de H.H. Petrus en Paulus(Sinds 1968 ook als Rooms-katholieke Kerk in gebruik. in Rotterdam

Kerkelijk Gebouw

Nieuwe Binnenweg 25
3014GB Rotterdam
Zuid Holland

Bouwjaar: 1908
Architect: P.A. van Weelderenburg


Beschrijving van Oud-Katholieke Kerk van de H.H. Petrus en Paulus(Sinds 1968 ook als Rooms-katholieke Kerk in gebruik.

Oud-Katholieke Kerk van de H.H. Petrus en Paulus. Kerk in neobarokke trant door P.A. van Weelderenburg, 1908. Altaar, communiebank, preekstoel, doopvont 18e eeuw, alsmede rijk zilverwerk, alles afkomstig uit de in 1718 gebouwde schuilkerk aan de Delftsevaart. In een kas van M. Verhofstad uit 1722 een instrument met Hoofdwerk, Nevenwerk en vrij Pedaal van C.G.F. Witte uit 1857. Witte heeft enig Verhofstad-pijpwerk overgenomen. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 32801
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Wikipedia artikel

Dit artikel is volledig afkomstig van Wikipedia en valt onder de CC BY-SA licentie

Monumenten in de buurt van Oud-Katholieke Kerk van de H.H. Petrus en Paulus(Sinds 1968 ook als Rooms-katholieke Kerk in gebruik. in Rotterdam

Deftig herenhuis met hoge, in pleister gebosseerde lijstgevel. Hardstenen onderpui; vensters en bel-etage en verdieping met hoofdgestellen op consoles

Westersingel 41
Rotterdam
Deftig herenhuis met hoge, in pleister gebosseerde lijstgevel, vierde kwart 19e eeuw. Hardstenen onderpui; vensters en bel-etage en verdiepi..

Herenhuis met gepleisterde lijstgevel. Stucversieringen en in paren geplaatste consoles onder de kroonlijst

Mauritsweg 56
Rotterdam
Herenhuis met gepleisterde lijstgevel, derde kwart 19e eeuw. Stucversieringen en in paren geplaatste consoles onder de kroonlijst.

Monumentaal herenhuis, met sobere lijstgevels, bestaande uit een rechter gedeelte van vier en een linkergedeelte van drie traveeën. Gebosseerde ben ..

Westersingel 37
Rotterdam
Monumentaal herenhuis, derde kwart 19e eeuw met sobere lijstgevels, bestaande uit een rechter gedeelte van vier en een linkergedeelte van dr..

Herenhuis met gepleisterde lijstgevel met stucversieringen

Mauritsweg 51
Rotterdam
Herenhuis met gepleisterde lijstgevel met stucversieringen, derde kwart 19e eeuw.

Herenhuis met bakstenen gevel. Vensteromlijstingen en fries met consoles onder de kroonlijst uitgevoerd in stucwerk en pleister

Mauritsweg 50
Rotterdam
Herenhuis met bakstenen gevel, derde kwart 19e eeuw. Vensteromlijstingen en fries met consoles onder de kroonlijst uitgevoerd in stucwerk en..

Kaart & Routeplanner