Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Stenen Leeuwen. Drie gebeeldhouwde natuurstenen leeuwen, afkomstig van het Hofpoortje en gemerkt: "J. Keerbergen fecit". gerestaureerd door Stracke in Rotterdam

Overig

Karl Landsteinhof a/d Maasboulevard bij
3000AA Rotterdam
Zuid Holland

Bouwjaar: eind 18e eeuw


Beschrijving van Stenen Leeuwen. Drie gebeeldhouwde natuurstenen leeuwen, afkomstig van het Hofpoortje en gemerkt: "J. Keerbergen fecit". gerestaureerd door Stracke

Stenen Leeuwen. Drie gebeeldhouwde natuurstenen leeuwen, afkomstig van het Hofpoortje en gemerkt: "J. Keerbergen fecit". Eind 18e eeuw; gerestaureerd door Stracke. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 32785
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Stenen Leeuwen. Drie gebeeldhouwde natuurstenen leeuwen, afkomstig van het Hofpoortje en gemerkt: "J. Keerbergen fecit". gerestaureerd door Stracke in Rotterdam

Stoomgemaal Schieland

Admiraliteitskade 94
Rotterdam
Inleiding Voormalige machinekamer met bijbehorend ketelhuis, daterend uit 1898 naar ontwerp van A. Nolen en hoofdonderdeel van het stoomgem..

Uitwateringsduiker met bijbehorende watertoebuizen

Admiraliteitskade 94
Rotterdam
Inleiding Twee uitwateringsduikers en vier watertoevoerbuizen, onderdeel van het stoomgemaal Schieland. De gewelven bevinden zich onder het..

Stoomgemaal Schieland

Admiraliteitskade 96
Rotterdam
Inleiding Op binnenterrein in de noordwestelijke hoek gelegen voormalige KOLENBERGPLAATS (later in gebruik genomen als garage en loods), da..

Koopmanshuis. Eenvoudige lijstgevel met gebosseerde pui en hoekkettingen. In de pui getoogde vensters en deur. De vensters van de bel-etage en de verd ..

Haringvliet 76
Rotterdam
Koopmanshuis, eerste kwart 18e eeuw. Eenvoudige lijstgevel met gebosseerde pui en hoekkettingen. In de pui getoogde vensters en deur. De ven..

Gepleisterd koopmanshuis met eenvoudige lijstgevel. Onder de kroonlijst liggende vensters, gescheiden door triglyfen

Haringvliet 78
Rotterdam
Gepleisterd koopmanshuis met eenvoudige lijstgevel, eerste kwart 18e eeuw. Onder de kroonlijst liggende vensters, gescheiden door triglyfen.

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)