Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Groep van vier onderkelderde stadswoonhuizen met verdieping onder dwarsgeplaatste zadeldaken met dakkapellen in Rotterdam

Woonhuis

Goudse Rijweg 403
3031CG Rotterdam
Zuid Holland

Bouwjaar: laat 19e eeuw/vroeg 20e eeuw


Beschrijving van Groep van vier onderkelderde stadswoonhuizen met verdieping onder dwarsgeplaatste zadeldaken met dakkapellen

Groep van vier laat 19e eeuws/vroeg 20e eeuwse onderkelderde stadswoonhuizen met verdieping onder dwarsgeplaatste zadeldaken met dakkapellen, van twee woonhuizen zijn de voorgevels voorzien van gekoppelde deuren boven hardstenen stoep, met getoogde bovenlichten, een erker op de verdieping en een topgevel met trappen met ezelsrugafdekking, alsmede schuifvensters met glas-in-loodbovenlichten en omlijstingen en banden van geglazuurde stenen. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 32760
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Groep van vier onderkelderde stadswoonhuizen met verdieping onder dwarsgeplaatste zadeldaken met dakkapellen in Rotterdam

Pompgebouw annex vuilvishuis

Boezemsingel 57
Rotterdam
Omschrijving Vuilvishuisje Inleiding: Het POMPGEBOUW annex VUILVISHUISJE gebouwd in 1890-91 in Chaletstijl naar ontwerp van W.A. Scholten ..

Heineken Kantoor

Crooswijksesingel 50
Rotterdam
Omschrijving Bierbrouwerij Heineken Crooswijksesingel 50. Inleiding: Op een in 1873 verworven bedrijfsterrein van Heineken aan de Crooswij..

Oostelijk Zwembad

Gerdesiaweg 480
Rotterdam
Omschrijving Oostelijk Zwembad. Inleiding: Overdekt ZWEMBAD gebouwd in 1932, op initiatief van enkele Rotterdamse notabelen, naar ontwerp ..

Boezembrug

Brug over de Boezem
Rotterdam
Omschrijving brug over de Boezem. Inleiding: BRUG over de Boezem, verbinding tussen de Goudse Rijweg en Vlietlaan, gebouwd in 1903 naar on..

Industriegebouw Goudsesingel

Goudsesingel 52
Rotterdam
Inleiding BEDRIJFSVERZAMELGEBOUW 'Industriegebouw Goudsesingel' met EXPEDITIESTRAAT uit 1945-1951 naar ontwerp van het bureau Van Tijen & ..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)