Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Boerderij op T-vormige plattegrond. Het woongedeelte heeft een verdieping en draagt een met riet gedekt schilddak. Vensters met luiken in Hurwenen

Boerderij

Waaldijk 61
5327AB Hurwenen (gemeente Maasdriel)
Gelderland

Bouwjaar: eerste helft 19e eeuw 1800 eerste helft 19e eeuw


Beschrijving van Boerderij op T-vormige plattegrond. Het woongedeelte heeft een verdieping en draagt een met riet gedekt schilddak. Vensters met luiken

Boerderij uit de eerste helft 19e eeuw op T-vormige plattegrond. Het woongedeelte heeft een verdieping en draagt een met riet gedekt schilddak. Vensters met luiken. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 32730
Laatste wijziging: 2014-10-12 19:38:37.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Boerderij op T-vormige plattegrond. Het woongedeelte heeft een verdieping en draagt een met riet gedekt schilddak. Vensters met luiken in Hurwenen

Villa Ouderzorg

Waaldijk 8
Hurwenen (Gemeente Maasdriel)
Rechthoekig herenhuis uit het derde kwart van de 19e eeuw, met rijke decoratie in eclectische trant. Lage onderverdieping, waarboven hoge be..

Vento Vivimus

Molenstraat 22
Hurwenen (Gemeente Maasdriel)
KORENMOLEN "Vento Vivimus". Gemetselde, ronde beltmolen, 1875.

Gendershof

Burchtstraat 2
Rossum (Gemeente Maasdriel)
Boerderij "Gendershof" uit 1891. Het woonhuis heeft een zadeldak met pannen tussen puntgevels waarop hoekschoorstenen. Deuromlijsting met ge..

Drie aangesloten schuurbergen

Zandstraat 60
Opijnen (Gemeente Neerijnen)
Inleiding Drie aaneengesloten SCHUURBERGEN waarvan twee van het type VIJFROEDIGE HOOIBERG MET DWARSBALK gelegen aan de zuidzijde van de Zan..

Dijkmagazijn

Kerkstraat 27
Rossum (Gemeente Maasdriel)
Inleiding DIJKMAGAZIJN, gebouwd in 1859 in eclectische stijl. Het dijkmagazijn maakt deel uit van een elftal magazijnen die zijn gebouwd n..

Kaart & Routeplanner


Foto's (4)