Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Villa Ouderzorg in Hurwenen

Woonhuis

Waaldijk 8
5327AC Hurwenen (gemeente Maasdriel)
Gelderland

Bouwjaar: 1862


Beschrijving van Villa Ouderzorg

Rechthoekig herenhuis uit het derde kwart van de 19e eeuw, met rijke decoratie in eclectische trant. Lage onderverdieping, waarboven hoge bel-etage met omlopend schilddak, bekroond met hoekschoorstenen en voorzien van dakkapellen. Gebosseerd gepleisterde onderverdieping, raamhekjes op consoles, geprofileerde vensteromlijstingen met afgeronde hoeken en kuiven van stucwerk. Kroonlijst met consoles en panelen in het fries. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 32729
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Villa Ouderzorg in Hurwenen

Boerderij op T-vormige plattegrond. Het woongedeelte heeft een verdieping en draagt een met riet gedekt schilddak. Vensters met luiken

Waaldijk 61
Hurwenen (Gemeente Maasdriel)
Boerderij uit de eerste helft 19e eeuw op T-vormige plattegrond. Het woongedeelte heeft een verdieping en draagt een met riet gedekt schildd..

Vento Vivimus

Molenstraat 22
Hurwenen (Gemeente Maasdriel)
KORENMOLEN "Vento Vivimus". Gemetselde, ronde beltmolen, 1875.

Drie aangesloten schuurbergen

Zandstraat 60
Opijnen (Gemeente Neerijnen)
Inleiding Drie aaneengesloten SCHUURBERGEN waarvan twee van het type VIJFROEDIGE HOOIBERG MET DWARSBALK gelegen aan de zuidzijde van de Zan..

Gendershof

Burchtstraat 2
Rossum (Gemeente Maasdriel)
Boerderij "Gendershof" uit 1891. Het woonhuis heeft een zadeldak met pannen tussen puntgevels waarop hoekschoorstenen. Deuromlijsting met ge..

Dijkmagazijn

Kerkstraat 27
Rossum (Gemeente Maasdriel)
Inleiding DIJKMAGAZIJN, gebouwd in 1859 in eclectische stijl. Het dijkmagazijn maakt deel uit van een elftal magazijnen die zijn gebouwd n..

Kaart & Routeplanner


Foto's (21)

Alle 21 foto's weergeven