Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Herenhuis met dwars schilddak met kroonlijst met triglyphen en klossen; hardstenen ingangspartij. Lange achtervleugel aan de Kuipersstraat, ten dele met getraliede spitsboogvensters in Roosendaal

Woonhuis

Raadhuisstraat 45
4701PM Roosendaal
Noord Brabant

Bouwjaar: eerste helft 19e eeuw 1800 eerste helft 19e eeuw


Beschrijving van Herenhuis met dwars schilddak met kroonlijst met triglyphen en klossen; hardstenen ingangspartij. Lange achtervleugel aan de Kuipersstraat, ten dele met getraliede spitsboogvensters

HERENHUIS met dwars schilddak met kroonlijst met triglyphen en klossen; hardstenen ingangspartij. Lange achtervleugel aan de Kuipersstraat, ten dele met getraliede spitsboogvensters. Eerste helft 19e eeuw. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 32713
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Herenhuis met dwars schilddak met kroonlijst met triglyphen en klossen; hardstenen ingangspartij. Lange achtervleugel aan de Kuipersstraat, ten dele met getraliede spitsboogvensters in Roosendaal

Huis met witgepleisterde klassicistische gevel, bekroond door een fronton met parellijsten en klossen

Raadhuisstraat 26
Roosendaal
Huis met witgepleisterde klassicistische gevel uit omstreeks 1830, bekroond door een fronton met parellijsten en klossen. In de zijgevels no..

Mariagaard Poortgebouw met woningen

Nieuwstraat 1
Roosendaal
Inleiding. POORTGEBOUW MET WONINGEN, gebouwd omstreeks 1935 als vrijstaand blok aan de Nieuwstraat. De woningen zijn voorzien van een voor..

Mariagaard kapel

Nieuwstraat 1
Roosendaal
Inleiding. KAPEL gebouwd in 1938. In 1968 is naar ontwerp van J. Elst een voorportaal toegevoegd. In dat jaar is ook het interieur gewijzig..

Winkel-woonhuis. In de bouwstijl zijn elementen van Art Nouveau verwerkt

Raadhuisstraat 9
Roosendaal
Inleiding. WINKEL-WOONHUIS, gebouwd in 1912 naar een ontwerp van architect J. de Lepper. In de bouwstijl zijn elementen van Art Nouveau ver..

Mariagaard woningen

Nieuwstraat 5
Roosendaal
Inleiding. Geheel van vier WOONHUIZEN, door middel van muren met poortjes twee aan twee met elkaar verbonden. Dit gedeelte kwam in 1938 to..

Kaart & Routeplanner