Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Huis met witgepleisterde klassicistische gevel, bekroond door een fronton met parellijsten en klossen in Roosendaal

Woonhuis

Raadhuisstraat 26
4701PS Roosendaal
Noord Brabant

Bouwjaar: ca. 1830 1830 ca. 1830


Beschrijving van Huis met witgepleisterde klassicistische gevel, bekroond door een fronton met parellijsten en klossen

Huis met witgepleisterde klassicistische gevel uit omstreeks 1830, bekroond door een fronton met parellijsten en klossen. In de zijgevels nog de oorspronkelijke Empire boogramen met waaierzwikken. Zij-ingang met pilasters en kroonlijst, gevelsteen "De Fortuyn". (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 32712
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Huis met witgepleisterde klassicistische gevel, bekroond door een fronton met parellijsten en klossen in Roosendaal

Herenhuis met dwars schilddak met kroonlijst met triglyphen en klossen; hardstenen ingangspartij. Lange achtervleugel aan de Kuipersstraat, ten dele m ..

Raadhuisstraat 45
Roosendaal
HERENHUIS met dwars schilddak met kroonlijst met triglyphen en klossen; hardstenen ingangspartij. Lange achtervleugel aan de Kuipersstraat, ..

Winkel-woonhuis. In de bouwstijl zijn elementen van Art Nouveau verwerkt

Raadhuisstraat 9
Roosendaal
Inleiding. WINKEL-WOONHUIS, gebouwd in 1912 naar een ontwerp van architect J. de Lepper. In de bouwstijl zijn elementen van Art Nouveau ver..

Herenhuis en notariskantoor in Neo-Renaissancestijl

Markt 7
Roosendaal
Inleiding. HERENHUIS en NOTARISKANTOOR, gebouwd in 1903 in opdracht van notaris J. Mertens, in Neo-Renaissancestijl. Het pand bleef tot 19..

Raadhuis

Markt 1
Roosendaal
Voormalig raadhuis, thans museum en gemeente-archief. Gebouwd of herbouwd na een brand in 1572, oorspronkelijk van trapgevels aan voor- en z..

Toren van de Sint Jan de Doperkerk

Markt 2
Roosendaal
Toren van St. Janskerk. In de kern een 14e of 15e eeuws bouwwerk, in de 16e eeuw ommanteld en verhoogd en gedekt door een lage vierzijdige s..

Kaart & Routeplanner


Foto's (2)