Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Huis "De Cleyne Cat" in Roosendaal

Woonhuis

Markt 69
4701PC Roosendaal
Noord Brabant

Bouwjaar: 17e-eeuws


Beschrijving van Huis "De Cleyne Cat"

Huis "De Cleyne Cat", met 17e eeuwse puntgevel en zadeldak; sieranker; ingang met kroonlijst op voluutvormige consoles. Tegen de zijmuur een poortboog, toegang gevend tot het achterterrein (distilleerderij "De Moriaan"). Gerestaureerd in 1963. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 32708
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Huis "De Cleyne Cat" in Roosendaal

"Emile van Loonhuis"

Markt 54
Roosendaal
Inleiding. WOONHUIS, bekend als "Emile van Loonhuis", gebouwd in twee delen. Het woonhuis werd in opdracht van grondeigenaar P. van Weel i..

Voormalig postkantoor

Markt 31
Roosendaal
Inleiding. Halfvrijstaand POSTKANTOOR met DIREKTEURSWONING, in 1897 gebouwd in opdracht van de Rijksgebouwendienst in Neo-Renaissancestijl..

Poortje met zandstenen boog en versiering in Lodewijk XV-stijl, in een cartouche een reliëf voorstellende een wijnvat met kinderfiguren

Markt 24
Roosendaal
Poortje met zandstenen boog en versiering in Lodewijk XV-stijl, in een cartouche een reliëf voorstellende een wijnvat met kinderfiguren. Om..

Tuin bij Onze Lieve Vrouw Altijd durende bijstand

Kade 21
Roosendaal
Inleiding De tuin achter het redemptoristenklooster is aangelegd sedert de stichting van het klooster in 1868 en bestaat uit utilitaire, de..

Groente- en bloemenkas bij Onze Lieve Vrouw Altijd durende bijstand

Kade 21
Roosendaal
Inleiding Kas en koude bak bevinden zich tegen de kloosterkerk. Ze vervulden een functie in de voedselvoorziening en versiering (bloemen vo..

Kaart & Routeplanner


Foto's (4)