Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Zuidelijke helft van huis in Roermond

Woonhuis

Pastoor Ramakersstraat 14
6042KG Roermond
Limburg

Bouwjaar: 1728 (ankers)


Beschrijving van Zuidelijke helft van huis

Zuidelijke helft (een geheel vormend met nr 12) van huis. Huis met zadeldak tussen topgevels met vlechtingen; ankers 1728. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 32689
Laatste wijziging: 2014-07-31 19:39:59.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Zuidelijke helft van huis in Roermond

Noordelijke helft van huis met zadeldak tussen topgevels met vlechtingen

Pastoor Ramakersstraat 12
Roermond
Noordelijke helft (een geheel vormend met Pastoor Ramakersstraat 14) van huis met zadeldak tussen topgevels met vlechtingen; ankers 1728.

R.K. Klooster

Dominicushof 3
Roermond
Inleiding KLOOSTER met daaraan vastgebouwde SCHOOL en fietsenstalling. Het klooster met het daaraan verbonden schoolgebouw is gelegen aan d..

Pastorie

Pastoor Ramakersstraat 9
Roermond
Pastorie. Groot huis met zadeldak tussen topgevels met vlechtingen; ankerjaartal 1768; segmentboogvensters in gecemente omramingen; hardsten..

Boerderij van het hoftype - met hardstenen segmentboogomramingen en ankerjaartal 1730 - en daarmee evenwijdige schuur, elk met een zadeldak tussen top ..

Beekweg 1
Roermond
Boerderij van het hoftype - met hardstenen segmentboogomramingen en ankerjaartal 1730 - en daarmee evenwijdige schuur, elk met een zadeldak ..

De Toren

Eiermarkt 23
Roermond
Huis De toren. Gelegen op een vroeger omgracht terrein. Rechthoekig hoofdgebouw, XV-XVIII, met hoektorentjes en een tussen twee gezwenkte ge..

Kaart & Routeplanner