Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Pastorie in Roermond

Kerkelijk Gebouw

Pastoor Ramakersstraat 9
6042KG Roermond
Limburg

Bouwjaar: 1768 (ankerjaartal)


Beschrijving van Pastorie

Pastorie. Groot huis met zadeldak tussen topgevels met vlechtingen; ankerjaartal 1768; segmentboogvensters in gecemente omramingen; hardstenen deuromlijsting met segmentboog. Inwendig houten schoorsteenommanteling en stucplafond in Lodewijk XV-stijl. Tuinmuur. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 32688
Laatste wijziging: 2014-07-31 19:39:59.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Pastorie in Roermond

R.K. Klooster

Dominicushof 3
Roermond
Inleiding KLOOSTER met daaraan vastgebouwde SCHOOL en fietsenstalling. Het klooster met het daaraan verbonden schoolgebouw is gelegen aan d..

Noordelijke helft van huis met zadeldak tussen topgevels met vlechtingen

Pastoor Ramakersstraat 12
Roermond
Noordelijke helft (een geheel vormend met Pastoor Ramakersstraat 14) van huis met zadeldak tussen topgevels met vlechtingen; ankers 1728.

Zuidelijke helft van huis

Pastoor Ramakersstraat 14
Roermond
Zuidelijke helft (een geheel vormend met nr 12) van huis. Huis met zadeldak tussen topgevels met vlechtingen; ankers 1728.

Boerderij van het hoftype - met hardstenen segmentboogomramingen en ankerjaartal 1730 - en daarmee evenwijdige schuur, elk met een zadeldak tussen top ..

Beekweg 1
Roermond
Boerderij van het hoftype - met hardstenen segmentboogomramingen en ankerjaartal 1730 - en daarmee evenwijdige schuur, elk met een zadeldak ..

De Toren

Eiermarkt 23
Roermond
Huis De toren. Gelegen op een vroeger omgracht terrein. Rechthoekig hoofdgebouw, XV-XVIII, met hoektorentjes en een tussen twee gezwenkte ge..

Kaart & Routeplanner