Meer dan 63.000 rijksmonumenten


De Toren in Roermond

Kasteel Buitenplaats

Eiermarkt 23
6042HV Roermond
Limburg

Bouwjaar: 15e-18e eeuw


Beschrijving van De Toren

Huis De toren. Gelegen op een vroeger omgracht terrein. Rechthoekig hoofdgebouw, XV-XVIII, met hoektorentjes en een tussen twee gezwenkte gevels gevat zadeldak, dat aan een der lange zijden is doorgetrokken over een latere uitbreiding. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 32685
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van De Toren in Roermond

Boerderij van het hoftype - met hardstenen segmentboogomramingen en ankerjaartal 1730 - en daarmee evenwijdige schuur, elk met een zadeldak tussen top ..

Beekweg 1
Roermond
Boerderij van het hoftype - met hardstenen segmentboogomramingen en ankerjaartal 1730 - en daarmee evenwijdige schuur, elk met een zadeldak ..

Zuidelijke helft van huis

Pastoor Ramakersstraat 14
Roermond
Zuidelijke helft (een geheel vormend met nr 12) van huis. Huis met zadeldak tussen topgevels met vlechtingen; ankers 1728.

Noordelijke helft van huis met zadeldak tussen topgevels met vlechtingen

Pastoor Ramakersstraat 12
Roermond
Noordelijke helft (een geheel vormend met Pastoor Ramakersstraat 14) van huis met zadeldak tussen topgevels met vlechtingen; ankers 1728.

R.K. Klooster

Dominicushof 3
Roermond
Inleiding KLOOSTER met daaraan vastgebouwde SCHOOL en fietsenstalling. Het klooster met het daaraan verbonden schoolgebouw is gelegen aan d..

Pastorie

Pastoor Ramakersstraat 9
Roermond
Pastorie. Groot huis met zadeldak tussen topgevels met vlechtingen; ankerjaartal 1768; segmentboogvensters in gecemente omramingen; hardsten..

Kaart & Routeplanner


Foto's (3)