Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Boerderij van het hoftype - met hardstenen segmentboogomramingen en ankerjaartal 1730 - en daarmee evenwijdige schuur, elk met een zadeldak tussen topgevels met vlechtingen in Roermond

Boerderij

Beekweg 1
6042JJ Roermond
Limburg

Bouwjaar: 1730 (ankerjaartal)


Beschrijving van Boerderij van het hoftype - met hardstenen segmentboogomramingen en ankerjaartal 1730 - en daarmee evenwijdige schuur, elk met een zadeldak tussen topgevels met vlechtingen

Boerderij van het hoftype - met hardstenen segmentboogomramingen en ankerjaartal 1730 - en daarmee evenwijdige schuur, elk met een zadeldak tussen topgevels met vlechtingen. In de sluitmuur van de binnenplaats een poort en voetgangersingang met ellipsbogen. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 32684
Laatste wijziging: 2014-10-11 14:32:19.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Boerderij van het hoftype - met hardstenen segmentboogomramingen en ankerjaartal 1730 - en daarmee evenwijdige schuur, elk met een zadeldak tussen topgevels met vlechtingen in Roermond

Zuidelijke helft van huis

Pastoor Ramakersstraat 14
Roermond
Zuidelijke helft (een geheel vormend met nr 12) van huis. Huis met zadeldak tussen topgevels met vlechtingen; ankers 1728.

Noordelijke helft van huis met zadeldak tussen topgevels met vlechtingen

Pastoor Ramakersstraat 12
Roermond
Noordelijke helft (een geheel vormend met Pastoor Ramakersstraat 14) van huis met zadeldak tussen topgevels met vlechtingen; ankers 1728.

Pastorie

Pastoor Ramakersstraat 9
Roermond
Pastorie. Groot huis met zadeldak tussen topgevels met vlechtingen; ankerjaartal 1768; segmentboogvensters in gecemente omramingen; hardsten..

R.K. Klooster

Dominicushof 3
Roermond
Inleiding KLOOSTER met daaraan vastgebouwde SCHOOL en fietsenstalling. Het klooster met het daaraan verbonden schoolgebouw is gelegen aan d..

De Toren

Eiermarkt 23
Roermond
Huis De toren. Gelegen op een vroeger omgracht terrein. Rechthoekig hoofdgebouw, XV-XVIII, met hoektorentjes en een tussen twee gezwenkte ge..

Kaart & Routeplanner