Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Huis in Roermond

Woonhuis

Swalmerstraat 50
6041CZ Roermond
Limburg

Bouwjaar: 18e/19e eeuw


Beschrijving van Huis

HUIS, XVIII, met hoog zadeldak en brede gepleisterde en geornamenteerde lijstgevel, XIX, waarin een geprofileerde Lodewijk XV-ingangsomlijsting van hardsteen. Eenvoudige achtervleugel. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 32649
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Huis in Roermond

Pand met twee verdiepingen en pannen zadeldak, evenwijdig aan de straat, dat aan de achterzijde verder naar beneden doorloopt dan aan de straatzijde

Swalmerstraat 46
Roermond
Pand met twee verdiepingen en pannen zadeldak, evenwijdig aan de straat, dat aan de achterzijde verder naar beneden doorloopt dan aan de str..

Stadsvilla

Swalmerstraat 51
Roermond
Inleiding De STADSVILLA, gelegen in de gesloten straatwand van de Swalmerstraat, is gebouwd in Neo-Renaissance stijl XIXB. Rechts in het p..

Huis met lijstgevel, waarin omblokte vensters, die hun kruisgespannen verloren hebben en naar beneden hebben verlengd

Swalmerstraat 57
Roermond
Huis met lijstgevel, waarin omblokte vensters, die hun kruisgespannen verloren hebben en naar beneden hebben verlengd. XVII e.v.

Woonhuis Cloquet

Swalmerstraat 49
Roermond
Huis met neogotische lijstgevel, bekroond door gemetselde dakkapellen; ijzeren raamhekjes, XIX B, hoog waarschijnlijk opgebouwd door P.J.H. ..

Hoog breed huis

Swalmerstraat 44
Roermond
Hoog breed huis, XIX B, met in de beide terugspringende zijgedeelten van de voorgevel een ellipsboogpoort in een hardstenen omraming met pro..

Kaart & Routeplanner


Foto's (2)