Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Pand met twee verdiepingen en pannen zadeldak, evenwijdig aan de straat, dat aan de achterzijde verder naar beneden doorloopt dan aan de straatzijde in Roermond

Woonhuis

Swalmerstraat 46
6041CZ Roermond
Limburg

Bouwjaar: derde kwart 19e eeuw


Beschrijving van Pand met twee verdiepingen en pannen zadeldak, evenwijdig aan de straat, dat aan de achterzijde verder naar beneden doorloopt dan aan de straatzijde

Pand met twee verdiepingen en pannen zadeldak, evenwijdig aan de straat, dat aan de achterzijde verder naar beneden doorloopt dan aan de straatzijde. Geblokt gepleisterde gevel met waterlijsten en kroonlijst, welke laatste gedragen wordt door paarsgewijs geplaatste bladconsoles. Derde kwart 19e eeuw. Geprofileerde deur- en vensteromlijstingen met stuckuiven. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 32648
Laatste wijziging: 2014-07-31 19:39:59.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Pand met twee verdiepingen en pannen zadeldak, evenwijdig aan de straat, dat aan de achterzijde verder naar beneden doorloopt dan aan de straatzijde in Roermond

Hoog breed huis

Swalmerstraat 44
Roermond
Hoog breed huis, XIX B, met in de beide terugspringende zijgedeelten van de voorgevel een ellipsboogpoort in een hardstenen omraming met pro..

Stadsvilla

Swalmerstraat 51
Roermond
Inleiding De STADSVILLA, gelegen in de gesloten straatwand van de Swalmerstraat, is gebouwd in Neo-Renaissance stijl XIXB. Rechts in het p..

Woonhuis Cloquet

Swalmerstraat 49
Roermond
Huis met neogotische lijstgevel, bekroond door gemetselde dakkapellen; ijzeren raamhekjes, XIX B, hoog waarschijnlijk opgebouwd door P.J.H. ..

Huis

Swalmerstraat 50
Roermond
HUIS, XVIII, met hoog zadeldak en brede gepleisterde en geornamenteerde lijstgevel, XIX, waarin een geprofileerde Lodewijk XV-ingangsomlijst..

Huis met eenvoudige lijstgevel

Sint Jansstraat 2
Roermond
Huis met eenvoudige lijstgevel, XIX.

Kaart & Routeplanner