Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Huis met mansardedak en brede lijstgevel in Roermond

Woonhuis

Swalmerstraat 59
6041CW Roermond
Limburg

Bouwjaar: eerste kwart 19e eeuw


Beschrijving van Huis met mansardedak en brede lijstgevel

Huis met mansardedak en brede lijstgevel, XIXa; rechthoekige hardstenen omramingen, die van de ingang geprofileerd; rondbogige koetspoort in een gebeeldhouwde omlijsting met blokwerk en kroonlijst; gesneden poortdeuren. Rechts een muur met een dergelijke poort. Inwendig drie vertrekken met rijke uitdossing: Lodewijk XIV- schouw met beschilderde boezem, twee beschilderde koofplafond twee vertrekken in Empire-stijl. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 32639
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Huis met mansardedak en brede lijstgevel in Roermond

Huis met lijstgevel, waarin omblokte vensters, die hun kruisgespannen verloren hebben en naar beneden hebben verlengd

Swalmerstraat 57
Roermond
Huis met lijstgevel, waarin omblokte vensters, die hun kruisgespannen verloren hebben en naar beneden hebben verlengd. XVII e.v.

Huis

Swalmerstraat 50
Roermond
HUIS, XVIII, met hoog zadeldak en brede gepleisterde en geornamenteerde lijstgevel, XIX, waarin een geprofileerde Lodewijk XV-ingangsomlijst..

Stadsvilla

Swalmerstraat 51
Roermond
Inleiding De STADSVILLA, gelegen in de gesloten straatwand van de Swalmerstraat, is gebouwd in Neo-Renaissance stijl XIXB. Rechts in het p..

Huis

Swalmerstraat 61
Roermond
Huis, XVII-XIX, met gepleisterde voorgevel, voorzien van een verhoogd middengedeelte, XIX; de achterbouw eindigend in een puntgevel, XVII, m..

Pand met twee verdiepingen en pannen zadeldak, evenwijdig aan de straat, dat aan de achterzijde verder naar beneden doorloopt dan aan de straatzijde

Swalmerstraat 46
Roermond
Pand met twee verdiepingen en pannen zadeldak, evenwijdig aan de straat, dat aan de achterzijde verder naar beneden doorloopt dan aan de str..

Kaart & Routeplanner


Foto's (4)