Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Huis met lijstgevel, waarin omblokte vensters, die hun kruisgespannen verloren hebben en naar beneden hebben verlengd in Roermond

Woonhuis

Swalmerstraat 57
6041CW Roermond
Limburg

Bouwjaar: 17e eeuw en later


Beschrijving van Huis met lijstgevel, waarin omblokte vensters, die hun kruisgespannen verloren hebben en naar beneden hebben verlengd

Huis met lijstgevel, waarin omblokte vensters, die hun kruisgespannen verloren hebben en naar beneden hebben verlengd. XVII e.v. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 32638
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Huis met lijstgevel, waarin omblokte vensters, die hun kruisgespannen verloren hebben en naar beneden hebben verlengd in Roermond

Huis met mansardedak en brede lijstgevel

Swalmerstraat 59
Roermond
Huis met mansardedak en brede lijstgevel, XIXa; rechthoekige hardstenen omramingen, die van de ingang geprofileerd; rondbogige koetspoort in..

Huis

Swalmerstraat 50
Roermond
HUIS, XVIII, met hoog zadeldak en brede gepleisterde en geornamenteerde lijstgevel, XIX, waarin een geprofileerde Lodewijk XV-ingangsomlijst..

Stadsvilla

Swalmerstraat 51
Roermond
Inleiding De STADSVILLA, gelegen in de gesloten straatwand van de Swalmerstraat, is gebouwd in Neo-Renaissance stijl XIXB. Rechts in het p..

Pand met twee verdiepingen en pannen zadeldak, evenwijdig aan de straat, dat aan de achterzijde verder naar beneden doorloopt dan aan de straatzijde

Swalmerstraat 46
Roermond
Pand met twee verdiepingen en pannen zadeldak, evenwijdig aan de straat, dat aan de achterzijde verder naar beneden doorloopt dan aan de str..

Woonhuis Cloquet

Swalmerstraat 49
Roermond
Huis met neogotische lijstgevel, bekroond door gemetselde dakkapellen; ijzeren raamhekjes, XIX B, hoog waarschijnlijk opgebouwd door P.J.H. ..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)