Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Huis met brede gepleisterde lijstgevel, voorzien van een rondboogpoort, segmentboogvensters en een bordes met twee trapopgangen en smeedijzeren hek in Roermond

Woonhuis

Sint Jansstraat 6
6041CT Roermond
Limburg

Bouwjaar: eerste kwart 19e eeuw


Beschrijving van Huis met brede gepleisterde lijstgevel, voorzien van een rondboogpoort, segmentboogvensters en een bordes met twee trapopgangen en smeedijzeren hek

Huis met brede gepleisterde lijstgevel, voorzien van een rondboogpoort, segmentboogvensters en een bordes met twee trapopgangen en smeedijzeren hek, XIXa; L-vormige tuin, doorlopend tot aan de Wilhelminasingel. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 32613
Laatste wijziging: 2014-07-31 19:39:59.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Huis met brede gepleisterde lijstgevel, voorzien van een rondboogpoort, segmentboogvensters en een bordes met twee trapopgangen en smeedijzeren hek in Roermond

Huis met eenvoudige lijstgevel

Sint Jansstraat 2
Roermond
Huis met eenvoudige lijstgevel, XIX.

Hoekpand met verdieping onder met pannen gedekt zadeldak

Swalmerstraat 43
Roermond
Gebosseerd - glas en ruw - gepleisterd, thans 19e eeuws ogend, doch in oorsprong waarschijnlijk 17e eeuws hoekpand met verdieping onder met ..

Pand met verdieping onder met pannen gedekt dwars zadeldak

Swalmerstraat 41
Roermond
In oorsprong waarschijnlijk 17e eeuws pand met verdieping onder met pannen gedekt dwars zadeldak met schild; gebosseerd gepleisterde, vier t..

Woonhuis Cloquet

Swalmerstraat 49
Roermond
Huis met neogotische lijstgevel, bekroond door gemetselde dakkapellen; ijzeren raamhekjes, XIX B, hoog waarschijnlijk opgebouwd door P.J.H. ..

Huis met brede gepleisterde lijstgevel, in het midden bekroond door een fronton en voorzien van ijzeren raamhekjes

Sint Jansstraat 11
Roermond
Huis met brede gepleisterde lijstgevel, in het midden bekroond door een fronton en voorzien van ijzeren raamhekjes XIX A.

Kaart & Routeplanner