Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Voormalige bisschoppelijk paleis in Roermond

Kerkelijk Gebouw

Pollartstraat 5
6041GC Roermond
Limburg

Bouwjaar: 1666


Beschrijving van Voormalige bisschoppelijk paleis

Voormalig bisschoppelijk paleis, 1666. Drie vleugels om een voorplein, dat door een statig hek in Lodewijk XVI-stijl met door vazen bekroonde pijlers en smeedwerk van de straat is gescheiden. Hoofdvleugel met fronton en barokke ingangsomlijsting met beeldnis. Tegen de pleingevel van de linkervleugel een zonnewijzer. Inwendig o.a. een marmeren schoorsteenmantel met het wapen van bisschop Philippus van Hoensbroeck, en een eiken trap met balusterleuning, XVIIId. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 32602
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Voormalige bisschoppelijk paleis in Roermond

Tuinmuur met twee hekpijlers, bekroond door van het raadhuisbalkon afkomstige pijnappels

Heilige Geeststraat 24
Roermond
Tuinmuur met twee hekpijlers, bekroond door van het raadhuisbalkon afkomstige pijnappels, XVIIIa. Gedeeltelijk gesloopt tot plm. 1,50 hoogte..

Huis met zadeldak tussen topgevels met vlechtingen

Heilige Geeststraat 24
Roermond
Huis met zadeldak tussen topgevels met vlechtingen; hardstenen ingangsomraming; in de zijgevel een rondbogige geprofileerde en geblokte poor..

Penitentiaire inrichting

Pollartstraat 9
Roermond
Inleiding De penitentiaire inrichting gebouwd naar een ontwerp van architect Allard Pierson in 1857-1863. Het gebouw bestaat uit een voorbo..

Muur en hekwerk Louisa-pension

Pollartstraat 6
Roermond
Inleiding Het TOEGANGSHEK loopt evenwijdig aan het Munsterplein en vormt de toegangspoort tot het binnenplein van het Louisa-pension en het..

Godshuis, gebouwd als gouvernementshuis

Pollartstraat 8
Roermond
Godshuis, in 1681-1700 door de architect Bertholet gebouwd als gouvernementshuis (Prinsenhof). Aan de zijde van het voorplein vooruitspringe..

Kaart & Routeplanner


Foto's (2)