Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Huis met lijstgevel, voorzien van een ellipsboogpoort in hardsteen, een ingangsomraming en vensterpenanten van hardsteen in Roermond

Woonhuis

Munsterstraat 8
6041GA Roermond
Limburg

Bouwjaar: 1665 (ankers)


Beschrijving van Huis met lijstgevel, voorzien van een ellipsboogpoort in hardsteen, een ingangsomraming en vensterpenanten van hardsteen

HUIS met lijstgevel, voorzien van een ellipsboogpoort in hardsteen, een ingangsomraming en vensterpenanten van hardsteen; ankers 1665 doch gevel in huidige vorm later. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 32589
Laatste wijziging: 2014-07-31 19:39:59.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Huis met lijstgevel, voorzien van een ellipsboogpoort in hardsteen, een ingangsomraming en vensterpenanten van hardsteen in Roermond

Huis met brede lijstgevel

Munsterstraat 10
Roermond
Huis met brede lijstgevel, XVIII; voorzien van een ingangsomraming van hardsteen met kepervormige, geprofileerde beƫindiging; gewijzigde ve..

Huis met gepleisterde lijstgevel

Munsterstraat 7
Roermond
Huis met gepleisterde lijstgevel, XIX.

Huis met lijstgevel, waarin een geprofileerde deuromlijsting van hardsteen en vensteromramingen van hetzelfde materiaal

Munsterstraat 5
Roermond
Huis met lijstgevel, waarin een geprofileerde deuromlijsting van hardsteen en vensteromramingen van hetzelfde materiaal, XVIII-XIX A.

Huis met lijstgevel, waarin een poort en hardstenen vensteromramingen

Munsterstraat 3
Roermond
Huis met lijstgevel, waarin een poort en hardstenen vensteromramingen, XVIII- XIX A. Aan de achterzijde twee gemetselde poortpijlers met pij..

Klein College: lagere school met inpandige bovenmeesterswoning

Munsterstraat 14
Roermond
Inleiding Het voormalige LAGERE SCHOOL, het "Klein College" met inpandige BOVENMEESTERSWONING is gelegen in de gesloten straatwand van de M..

Kaart & Routeplanner