Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Huis met na 1945 vrijwel vernieuwde lijstgevel, geleed met boognissen en voorzien van een uithangteken in vorm van een bel aan een vogelkop in Roermond

Woonhuis

Kraanpoort 5
6041EG Roermond
Limburg


Beschrijving van Huis met na 1945 vrijwel vernieuwde lijstgevel, geleed met boognissen en voorzien van een uithangteken in vorm van een bel aan een vogelkop

Huis met na 1945 vrijwel vernieuwde lijstgevel, geleed met boognissen en voorzien van een uithangteken in vorm van een bel aan een vogelkop. Aan de achterzijde een puntgevel. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 32560
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Huis met na 1945 vrijwel vernieuwde lijstgevel, geleed met boognissen en voorzien van een uithangteken in vorm van een bel aan een vogelkop in Roermond

Gepleisterd huis met aan de Grotekerkstraat een achtzijdige toren met tandlijsten en boogfries

Grotekerkstraat 5
Roermond
Gepleisterd huis met aan de Grotekerkstraat een achtzijdige toren met tandlijsten en boogfries, en een korfboogingang omlijst met hardstenen..

Huis met eenvoudige lijstgevel en een schilddak

Kraanpoort 3
Roermond
Huis met eenvoudige lijstgevel en een schilddak.

Huis met lijstgevel waarin segmentboogvensters en een hardstenen ingangsomraming

Kraanpoort 7
Roermond
Huis met lijstgevel waarin segmentboogvensters en een hardstenen ingangsomraming, XIX A; dak aan de achterzijde afgesloten door een topgevel..

Hoog hoekhuis met zadeldak

Kraanpoort 1
Roermond
Hoog hoekhuis met zadeldak, aan de voorzijde een puntgevel met geprofileerde deklijst, vaasbekroningen, een steen met 1764, hoekblokken, seg..

Dubbel woonhuis

Grotekerkstraat 11
Roermond
Inleiding Het Dubbel WOONHUIS is gelegen in de gesloten straatwand van de Grote Kerkstraat, tegenover de Kathedraal van St. Christoffel. D..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)