Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Huis met lijstgevel voorzien van horizontale reliëfbanden en segmentboogvensters en een segmentboogkoetspoort in rechthoekige geprofileerde omramingen in Roermond

Woonhuis

Jesuitenstraat 9
6041ED Roermond
Limburg

Bouwjaar: laatste helft 19e eeuw 1850 laatste helft 19e eeuw


Beschrijving van Huis met lijstgevel voorzien van horizontale reliëfbanden en segmentboogvensters en een segmentboogkoetspoort in rechthoekige geprofileerde omramingen

Huis met lijstgevel, XIX B, voorzien van horizontale reliefbanden en segmentboogvensters en een segmentboogkoetspoort in rechthoekige geprofileerde omramingen. In de doorrit een ingangsomraming met paren halfzuilen. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 32554
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Huis met lijstgevel voorzien van horizontale reliëfbanden en segmentboogvensters en een segmentboogkoetspoort in rechthoekige geprofileerde omramingen in Roermond

Huis met lijstgevel voorzien van een ingang en een koetspoort in geprofileerde hardstenen rondboogomramingen

Jesuitenstraat 11
Roermond
Huis met lijstgevel, XIX B, voorzien van een ingang en een koetspoort in geprofileerde hardstenen rondboogomramingen, rondbogige benedenvens..

Voormalige jesuitenklooster

Jesuitenstraat 4
Roermond
Voormalige Jesuitenklooster, sinds 1864 Rijks H.B.S. Twee vleugels in L-vorm en een kortere straatvleugel, XVIIIc, met segmentboogomramingen..

Huis met brede voorgevel met consolefries

Jesuitenstraat 5
Roermond
Huis met brede voorgevel met consolefries, XVII doch veranderd in XVIII en gepleisterd. Op de plaats van de voormalige koetspoort een geprof..

Twee vroegere koetshuizen met schilddak

Jesuitenstraat 17
Roermond
Twee vroegere koetshuizen met schilddak. Links de boogaanzet van de vroegere poort naar de Biggenmarkt.

Vleeshal met aan de achterzijde twee gepleisterde topgevels

Markt 33
Roermond
VLEESHAL met aan de achterzijde twee gepleisterde topgevels, waarvan een ankerjaartal 1669; geheel gemoderniseerde voorgevel. Op de begane g..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)