Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Boerderij "westeinde", in Ridderkerk

Boerderij

Krommeweg 1
2988CB Ridderkerk
Zuid Holland

Bouwjaar: 1865 (steen)

(1 recensie)

Beschrijving van Boerderij "westeinde",

Boerderij "westeinde", blijkens een steen daterend uit 1865 en hersteld na een brand in het begin dezer eeuw. Het woonhuis heeft een puntgevel met vlechtingen, vensters met zesruitsramen en luiken en een dubbele deur in eenvoudige omlijsting. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 32512
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen (1)

Boerderij "westeinde",
1
Recensie door: ()
De kapitale hofstede van Adriaen Adriaensz. Baes (zie D) in Cornelisland was waarschijnlijk gelegen aan de zuidelijkste punt van de Krommeweg. Zou dit de boerderij "westeinde" kunnen zijn? op de kaart ca.1850 van Ridderkerk als "De Zwet" aangegeven.
Toevoegen

Monumenten in de buurt van Boerderij "westeinde", in Ridderkerk

Boerderij "Bouwlust"

Voorweg 2
Ridderkerk
"bouwlust". Boerderij van het middenlangsdeeltype der Vlaamse schuurgroep. 18e eeuw. Zomerhuis dwars voor de gevel van het woonhuis. Grote s..

Boerderij, "de wevershoeve" (restaurant)

Noldijk 41
Ridderkerk
Boerderij uit de eerste helft van de 18e eeuw met in de voorgevel kruiskozijnen en luiken uit de bouwtijd en ingangspartij met rijk gesneden..

Dorpskerk

Dorpsstraat 148
Barendrecht
Herv. Kerk. Eenbeukig gebouw uit het eerste kwart van de 16e eeuw met driezijdige koorsluiting en bakstenen venstertraceringen. Westgevel en..

Boerderij van het Vlaamse middenlangsdeeltype

Dorpsstraat 168
Barendrecht
Boerderij van het Vlaamse middenlangsdeeltype, derde kwart 19e eeuw. Woonhuis met ingezwenkte gevel, getoogde vensters, waarin zesruitsschui..

Watertoren

Dorpsstraat 152
Barendrecht
Inleiding De WATERTOREN is ten behoeve van de drinkwatervoorziening gebouwd in 1912 naar een ontwerp van de bouwkundige Roelof Kuipers. De ..

Kaart & Routeplanner


Foto's (2)