Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Familiebegraafplaats bij "huis ten Donck". Met tongewelven overdekte grafkelder, bovengronds afgedekt door een schilddak in ijzer, omgeven door een ijzeren hekwerk. Ervoor een natuurstenen gedenknaald .. in Ridderkerk

Graf Begraafplaats

Kievitsweg 114
2983AE Ridderkerk
Zuid Holland

Bouwjaar: 1828/1838


Beschrijving van Familiebegraafplaats bij "huis ten Donck". Met tongewelven overdekte grafkelder, bovengronds afgedekt door een schilddak in ijzer, omgeven door een ijzeren hekwerk. Ervoor een natuurstenen gedenknaald ..

Familiebegraafplaats bij "huis ten Donck". Met tongewelven overdekte grafkelder, bovengronds afgedekt door een schilddak in ijzer, blijkens een steen met inscriptie in het inwendig gebouwd 1828; omgeven door een ijzeren hekwerk (gegoten door Wed. A. Sterkman en Zoon te 's-gravenhage). Ervoor een natuurstenen gedenknaald in de vorm van een obelisk met wapen en inscriptie vermeldend het jaartal 1838. Bij de ingang tot het terrein twee natuurstenen gebeeldhouwde hekpijlers. Kievietsweg 114. dienstwoning nabij familiebegraafplaats. Verdiepingloos pand onder rieten wolfdak, aan achterzijde in hout (gepotdekseld) opgetrokken; aan linkerzijde afhang, gesteund door twee houten standvinken op bakstenen sokkels; vensters met luiken. Gebouwd in eerste helft der 19e eeuw. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 32507
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Familiebegraafplaats bij "huis ten Donck". Met tongewelven overdekte grafkelder, bovengronds afgedekt door een schilddak in ijzer, omgeven door een ijzeren hekwerk. Ervoor een natuurstenen gedenknaald .. in Ridderkerk

Boerderij onder rieten zadeldak met aan de voorzijde een puntgevel, bekroond door een geprofileerd, gebogen fronton

Benedenrijweg 69
Ridderkerk
BOERDERIJ uit 1786 onder rieten zadeldak met aan de voorzijde een puntgevel, bekroond door een geprofileerd, gebogen fronton. In de zolderve..

Dwarshuis onder pannen zadeldak tussen puntgevels

Benedenrijweg 71
Ridderkerk
Dwarshuis onder pannen zadeldak tussen puntgevels. Jaartalsteen met 1868. Vensters met luiken. Brug met houten hekpijlers, 19e eeuw.

Huis, tegen de dijk gebouwd, gedateerd in de zuidgevel onder pannen zadeldak, waarop een schoorsteen met gesneden gek. Vensters met negenruitsramen en ..

Benedenrijweg 66
Ridderkerk
Tegen de dijk gebouwd huis, gedateerd in de zuidgevel 1784 onder pannen zadeldak, waarop een schoorsteen met gesneden gek. Vensters met nege..

Schuur

Benedenrijweg 66
Ridderkerk
Aan de zuidzijde een houten schuur met pannen zadeldak; aan de noordzijde een vergroting uit de tweede helft 19e eeuw.

Huis te Woude, met opstallen.

Benedenrijweg 67
Ridderkerk
Huis te Woude. Monumentale boerderij uit 1610, hersteld na een brand in 1947, bij welke restauratie de door een rieten wolfdak gedekte stal ..

Kaart & Routeplanner


Foto's (6)