Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Pand met verdieping en mezzanino onder met pannen gedekt schilddak, en voorzien van een midden 19e-eeuwse, witgepleisterde lijstgevel in Gouda

Woonhuis

Turfmarkt 68
2801HB Gouda
Zuid Holland

Bouwjaar: wellicht 18e eeuw


Beschrijving van Pand met verdieping en mezzanino onder met pannen gedekt schilddak, en voorzien van een midden 19e-eeuwse, witgepleisterde lijstgevel

In oorsprong wellicht 18e-eeuws PAND, met verdieping en mezzanino onder met pannen gedekt schilddak, en voorzien van een midden 19e-eeuwse, witgepleisterde lijstgevel met schuifvensters, beneden zonder roedenverdeling, op de verdieping met T-vorm en in het mezzanino met verticale onderverdeling, alle met afgeronde bovenhoeken en geprofileerde omlijsting met cartouche; vier rozetten op de kroonlijst. Karakteristiek stadswoonhuis, met kenmerken der eclectische architectuur, geput uit verschillende bouwperioden, van eenvoudige, doch harmonische architectuur. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 325029
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Pand met verdieping en mezzanino onder met pannen gedekt schilddak, en voorzien van een midden 19e-eeuwse, witgepleisterde lijstgevel in Gouda

Pand met achterhuis

Turfmarkt 70
Gouda
17e eeuws PAND met verdieping en afgewolfd zadeldak. Voorgevel vernieuwd in 1931; achtergevel 17e eeuws met vlechtingen en vensters met 25- ..

Pand met tot ingezwenkte lijstgevel verbouwde klokgevel. Rococo-voluten op de hoeken. Gevel gepleisterd. Huis van parterre, verdieping en zolderverdie ..

Turfmarkt 72
Gouda
PAND met tot ingezwenkte lijstgevel verbouwde klokgevel (XVIIIc). Rococo-voluten op de hoeken. Gevel gepleisterd. Huis van parterre, verdiep..

Pand met gepleisterde, ingezwenkte gevel onder lijst. Goede kap

Turfmarkt 76
Gouda
PAND met gepleisterde, ingezwenkte gevel onder lijst (XVIII ?). Goede kap.

Pand met gepleisterde lijstgevel met stucdecoratie boven de vensters. Parterre, verdieping en mezzanino. Oude kap

Turfmarkt 82
Gouda
PAND met gepleisterde lijstgevel (XIXc) met stucdecoratie boven de vensters. Parterre, verdieping en mezzanino. Oude kap.

Voormalige synagoge van Gouda

Turfmarkt 23
Gouda
Vrij-Evangelische Gemeente. PAND met puntgevel met fronton (ca.1800). Spitsboogvensters; Empire deurpartij. Stoep met palen.

Kaart & Routeplanner


Foto's (2)