Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Boerderij op L-vormige plattegrond in Ridderkerk

Boerderij

Benedenrijweg 13
2981EB Ridderkerk
Zuid Holland

Bouwjaar: 17e eeuw


Beschrijving van Boerderij op L-vormige plattegrond

Boerderij uit de 17e eeuw op L-vormige plattegrond. Het woongedeelte evenwijdig aan de Benedenrijweg, heeft een lage verdieping en een half zadeldak, rechts aansluitend tegen een puntgevel. Rechts een opkamer. Voorts sierankers en vensters met luiken. In de door een schilddak gedekte korte vleugel (kerksteeg 2) een dakvenster met frontonbekroning. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 32483
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Boerderij op L-vormige plattegrond in Ridderkerk

Pand met verdieping en een zadeldak, dat een geheel vormt met de aangrenzende panden

Benedenrijweg 9
Ridderkerk
Pand met verdieping en een zadeldak, dat een geheel vormt met de aangrenzende panden. Vensters met zesruitsschuiframen. In het uit het begin..

Pand onder een zadeldak met nr 7 en 9

Benedenrijweg 9
Ridderkerk
Pand onder een zadeldak met nr 7 en 9. Begin 19e eeuw. Winkelpui met pilasters; in de bovenvensters zesruitsschuiframen.

Muur met ezelsrugafdekking en inrijpoort

Benedenrijweg 7
Ridderkerk
Muur met ezelsrugafdekking en inrijpoort, gevormd door twee bakstenen hekpijlers met hardstenen dekplaten en lantaarn, midden 19e eeuw.

Pand met verdieping en zadeldak, links aansluitend tegen een puntgevel, begin 19e eeuw, driedelige winkelpui met pilasters

Benedenrijweg 7
Ridderkerk
Pand met verdieping en zadeldak, links aansluitend tegen een puntgevel, begin 19e eeuw, Driedelige winkelpui met pilasters; in de verdieping..

Dwarshuis met zadeldak tussen puntgevels

Kerksingel 10
Ridderkerk
Dwarshuis met zadeldak tussen puntgevels, derde kwart 19e eeuw. In de voorgevel vensters met geprofileerde omlijstingen en een deurpartij me..

Kaart & Routeplanner


Foto's (2)