Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Pand met verdieping en een zadeldak, dat een geheel vormt met de aangrenzende panden in Ridderkerk

Woonhuis

Benedenrijweg 9
2981EB Ridderkerk
Zuid Holland

Bouwjaar: begin 19e eeuw


Beschrijving van Pand met verdieping en een zadeldak, dat een geheel vormt met de aangrenzende panden

Pand met verdieping en een zadeldak, dat een geheel vormt met de aangrenzende panden. Vensters met zesruitsschuiframen. In het uit het begin der 19e eeuw daterende pand bevindt zich op de verdieping een synagoge, verdeeld in een vrouwen- en mannensjoel, die door een balusterhek met deur zijn verbonden. Over de mannensjoel een houten koepelgewelf. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 32481
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Pand met verdieping en een zadeldak, dat een geheel vormt met de aangrenzende panden in Ridderkerk

Pand onder een zadeldak met nr 7 en 9

Benedenrijweg 9
Ridderkerk
Pand onder een zadeldak met nr 7 en 9. Begin 19e eeuw. Winkelpui met pilasters; in de bovenvensters zesruitsschuiframen.

Muur met ezelsrugafdekking en inrijpoort

Benedenrijweg 7
Ridderkerk
Muur met ezelsrugafdekking en inrijpoort, gevormd door twee bakstenen hekpijlers met hardstenen dekplaten en lantaarn, midden 19e eeuw.

Pand met verdieping en zadeldak, links aansluitend tegen een puntgevel, begin 19e eeuw, driedelige winkelpui met pilasters

Benedenrijweg 7
Ridderkerk
Pand met verdieping en zadeldak, links aansluitend tegen een puntgevel, begin 19e eeuw, Driedelige winkelpui met pilasters; in de verdieping..

Boerderij op L-vormige plattegrond

Benedenrijweg 13
Ridderkerk
Boerderij uit de 17e eeuw op L-vormige plattegrond. Het woongedeelte evenwijdig aan de Benedenrijweg, heeft een lage verdieping en een half ..

Dwarshuis met zadeldak tussen puntgevels

Kerksingel 10
Ridderkerk
Dwarshuis met zadeldak tussen puntgevels, derde kwart 19e eeuw. In de voorgevel vensters met geprofileerde omlijstingen en een deurpartij me..

Kaart & Routeplanner


Foto's (4)