Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Vrijwel gaaf bewaarde, kapitale hoeve. IJsselstenen woonhuis, met de schuur een geknikte plattegrond vormend. Aan de linker zijgevel een uitbouw met puntgevel. Vensters met schuiframen in negenruits- .. in Rhoon

Boerderij

Werkersdijk 25
3161BL Rhoon (gemeente Albrandswaard)
Zuid Holland

Bouwjaar: 1799 (jaarankers)


Beschrijving van Vrijwel gaaf bewaarde, kapitale hoeve. IJsselstenen woonhuis, met de schuur een geknikte plattegrond vormend. Aan de linker zijgevel een uitbouw met puntgevel. Vensters met schuiframen in negenruits- ..

Vrijwel gaaf bewaarde, kapitale hoeve, in jaartalankers in de voorgevel gedateerd 1799. IJsselstenen woonhuis, met de schuur een geknikte plattegrond vormend. Aan de linker zijgevel een uitbouw met puntgevel. Vensters met schuiframen in negenruits- en kleinere roedeverdeling. Strodaken. In de zijgevel van de schuur inrijdeuren. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 32478
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Vrijwel gaaf bewaarde, kapitale hoeve. IJsselstenen woonhuis, met de schuur een geknikte plattegrond vormend. Aan de linker zijgevel een uitbouw met puntgevel. Vensters met schuiframen in negenruits- .. in Rhoon

De Werckershoeve: wagenschuur

Werkersdijk 25
Rhoon (Gemeente Albrandswaard)
Omschrijving WAGENSCHUUR. Inleiding In oorsprong 18e-eeuwse wagenschuur, onderdeel van een boerderijcomplex aan de zuidzijde van de Werker..

Huis te Pendrecht

Dorpsdijk 42
Rhoon (Gemeente Albrandswaard)
HUIS te Pendrecht. Deftig huis op rechthoekige plattegrond met gevel in de strakke vormen van XVIId. Middenrisaliet met fronton, waarin gebe..

Sint Willibrord

Dorpsdijk 65
Rhoon (Gemeente Albrandswaard)
Ned. Herv. Kerk (St. Willibrord). Dorpskerk (XVIa) met eenbeukig schip, smaller, driezijdig gesloten koor. Eiken tongewelven op trekbalken. ..

Toren Sint Willibrord

Dorpsdijk 65
Rhoon (Gemeente Albrandswaard)
Toren van de Ned. Herv. Kerk met versiering van nissen en boogfriezen. Hersteld na een brand in 1905.

Voormalig rechthuis. Huis van begane grond onder een hoog schilddak met de nrs 32-34-36. IJsselstenen gevel met rode strekken boven de vensters. Ingan ..

Dorpsdijk 38
Rhoon (Gemeente Albrandswaard)
Voorm. rechthuis. HUIS (XVIIId) van begane grond onder een hoog schilddak met de nrs 32-34-36. IJsselstenen gevel met rode strekken boven de..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)