Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Hoeve Johanna in Rhoon

Boerderij

Oudeweg 4
3161ES Rhoon (gemeente Albrandswaard)
Zuid Holland

Bouwjaar: ca. 1800?


Beschrijving van Hoeve Johanna

Hoeve Johanna. Hoeve (ca. 1800?) met IJsselstenen puntgevel, waarin vlechtingen en boven de vensters rode strekken. 9- ruits en 25-ruitsschuiframen. Deur met koperen knop en bovenlicht uit de bouwtijd. Stal XIXc. Pannen daken. Aan de weg een gietijzeren inrijhek, gedateerd 1877. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 32475
Laatste wijziging: 2014-10-11 14:32:19.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Hoeve Johanna in Rhoon

Boerderij van het type Vlaamse schuur met zijlangsdeel en woonhuis in het verlengde van de schuur, gebouwd in Ambachtelijk-traditionele bouwtrant van ..

Rijsdijk 104
Rhoon (Gemeente Albrandswaard)
Inleiding BOERDERIJ van het type Vlaamse schuur met zijlangsdeel en woonhuis in het verlengde van de schuur, gebouwd in Ambachtelijk-tradi..

Wagenschuur gebouwd in een sobere, aan de Chaletstijl verwante bouwstijl en behorende bij het boerderijcomplex ten oosten van de Rijsdijk te Rhoon. De ..

Rijsdijk 104
Rhoon (Gemeente Albrandswaard)
Inleiding WAGENSCHUUR gebouwd omstreeks 1910 in een sobere, aan de Chaletstijl verwante bouwstijl en behorende bij het boerderijcomplex ten..

Kleine kas voor de teelt van groente, behorende bij het boerderijcomplex ten oosten van de Rijsdijk te Rhoon

Rijsdijk 104
Rhoon (Gemeente Albrandswaard)
Inleiding Kleine KAS voor de teelt van groente, behorende bij het boerderijcomplex ten oosten van de Rijsdijk te Rhoon, waarschijnlijk gebo..

Siertuin met twee bruggetjes, behorende bij het boerderijcomplex ten oosten van de Rijsdijk te Rhoon, aangelegd in Traditioneel-inheemse tuinstijl

Rijsdijk 104
Rhoon (Gemeente Albrandswaard)
Inleiding SIERTUIN met twee bruggetjes, behorende bij het boerderijcomplex ten oosten van de Rijsdijk te Rhoon, aangelegd kort na de bouw v..

Toegangshek, behorende bij het agrarisch complex ten oosten van de Rijsdijk te Rhoon. Het toegangshek is rijk gedecoreerd en ongewijzigd op de oorspro ..

Rijsdijk 104
Rhoon (Gemeente Albrandswaard)
Inleiding TOEGANGSHEK, behorende bij het agrarisch complex ten oosten van de Rijsdijk te Rhoon, geplaatst kort na de bouw van de boerderij..

Kaart & Routeplanner