Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Berkenhof. Niet onaardig herenhuis in Rhoon

Woonhuis

Dorpsdijk 57
3161KC Rhoon (gemeente Albrandswaard)
Zuid Holland

Bouwjaar: 1872


Beschrijving van Berkenhof. Niet onaardig herenhuis

"berkenhof". Niet onaardig herenhuis uit 1872. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 32472
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Berkenhof. Niet onaardig herenhuis in Rhoon

Witgepleisterd huis van beganegrond met hoog schilddak. Zesruitsschuiframen met gegroefde middenstijlen. Schuur onder een dak met er naast het woonhui ..

Dorpsdijk 16
Rhoon (Gemeente Albrandswaard)
Witgepleisterd huis (XIX A) van beganegrond met hoog schilddak. Zesruitsschuiframen met gegroefde middenstijlen. Schuur onder een dak met er..

Pand met ingezwenkte, IJsselstenen gevel met rechte lijst. Originele deur met gietijzeren bovenlicht in omlijsting van pilasters en hoofdgestel. Zesru ..

Dorpsdijk 28
Rhoon (Gemeente Albrandswaard)
Pand met ingezwenkte, IJsselstenen gevel met rechte lijst, blijkens steen uit 1864. Originele deur met gietijzeren bovenlicht in omlijsting ..

Voormalig rechthuis. Huis van begane grond onder een hoog schilddak met het nr. 38. IJsselstenen gevel met rode strekken boven de vensters. Ingang in ..

Dorpsdijk 36
Rhoon (Gemeente Albrandswaard)
Voorm. rechthuis. Huis (XVIII d) van begane grond onder een hoog schilddak met het nr. 38. IJsselstenen gevel met rode strekken boven de ven..

Kasteel Rhoon

Dorpsdijk 63
Rhoon (Gemeente Albrandswaard)
Slot Rhoon. In oorsprong laat-middeleeuws kasteel, grotendeels herbouwd omstreeks 1598. Complex van vleugels met zadeldaken tussen punt- en ..

Voormalig rechthuis. Huis van begane grond onder een hoog schilddak met de nrs 32-34-36. IJsselstenen gevel met rode strekken boven de vensters. Ingan ..

Dorpsdijk 38
Rhoon (Gemeente Albrandswaard)
Voorm. rechthuis. HUIS (XVIIId) van begane grond onder een hoog schilddak met de nrs 32-34-36. IJsselstenen gevel met rode strekken boven de..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)