Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Witgepleisterd huis van beganegrond met hoog schilddak. Zesruitsschuiframen met gegroefde middenstijlen. Schuur onder een dak met er naast het woonhuis in Rhoon

Boerderij

Dorpsdijk 16
3161KE Rhoon (gemeente Albrandswaard)
Zuid Holland

Bouwjaar: eerste helft 19e eeuw 1800 eerste helft 19e eeuw


Beschrijving van Witgepleisterd huis van beganegrond met hoog schilddak. Zesruitsschuiframen met gegroefde middenstijlen. Schuur onder een dak met er naast het woonhuis

Witgepleisterd huis (XIX A) van beganegrond met hoog schilddak. Zesruitsschuiframen met gegroefde middenstijlen. Schuur onder een dak met er naast het woonhuis. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 32467
Laatste wijziging: 2014-10-11 14:32:19.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Witgepleisterd huis van beganegrond met hoog schilddak. Zesruitsschuiframen met gegroefde middenstijlen. Schuur onder een dak met er naast het woonhuis in Rhoon

Berkenhof. Niet onaardig herenhuis

Dorpsdijk 57
Rhoon (Gemeente Albrandswaard)
"berkenhof". Niet onaardig herenhuis uit 1872.

Pand met ingezwenkte, IJsselstenen gevel met rechte lijst. Originele deur met gietijzeren bovenlicht in omlijsting van pilasters en hoofdgestel. Zesru ..

Dorpsdijk 28
Rhoon (Gemeente Albrandswaard)
Pand met ingezwenkte, IJsselstenen gevel met rechte lijst, blijkens steen uit 1864. Originele deur met gietijzeren bovenlicht in omlijsting ..

Voormalig rechthuis. Huis van begane grond onder een hoog schilddak met het nr. 38. IJsselstenen gevel met rode strekken boven de vensters. Ingang in ..

Dorpsdijk 36
Rhoon (Gemeente Albrandswaard)
Voorm. rechthuis. Huis (XVIII d) van begane grond onder een hoog schilddak met het nr. 38. IJsselstenen gevel met rode strekken boven de ven..

Voormalig rechthuis. Huis van begane grond onder een hoog schilddak met de nrs 32-34-36. IJsselstenen gevel met rode strekken boven de vensters. Ingan ..

Dorpsdijk 38
Rhoon (Gemeente Albrandswaard)
Voorm. rechthuis. HUIS (XVIIId) van begane grond onder een hoog schilddak met de nrs 32-34-36. IJsselstenen gevel met rode strekken boven de..

Kasteel Rhoon

Dorpsdijk 63
Rhoon (Gemeente Albrandswaard)
Slot Rhoon. In oorsprong laat-middeleeuws kasteel, grotendeels herbouwd omstreeks 1598. Complex van vleugels met zadeldaken tussen punt- en ..

Kaart & Routeplanner