Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Toren Sint Willibrord in Rhoon

Kerkelijk Gebouw

Dorpsdijk 65
3161KD Rhoon (gemeente Albrandswaard)
Zuid Holland

Bouwjaar: ca. 1430 1766 (herbouwd) 1905 (hersteld na brand)


Beschrijving van Toren Sint Willibrord

Toren van de Ned. Herv. Kerk met versiering van nissen en boogfriezen. Hersteld na een brand in 1905. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 32466
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Toren Sint Willibrord in Rhoon

Sint Willibrord

Dorpsdijk 65
Rhoon (Gemeente Albrandswaard)
Ned. Herv. Kerk (St. Willibrord). Dorpskerk (XVIa) met eenbeukig schip, smaller, driezijdig gesloten koor. Eiken tongewelven op trekbalken. ..

Huis te Pendrecht

Dorpsdijk 42
Rhoon (Gemeente Albrandswaard)
HUIS te Pendrecht. Deftig huis op rechthoekige plattegrond met gevel in de strakke vormen van XVIId. Middenrisaliet met fronton, waarin gebe..

Voormalig rechthuis. Huis van begane grond onder een hoog schilddak met de nrs 32-34-36. IJsselstenen gevel met rode strekken boven de vensters. Ingan ..

Dorpsdijk 38
Rhoon (Gemeente Albrandswaard)
Voorm. rechthuis. HUIS (XVIIId) van begane grond onder een hoog schilddak met de nrs 32-34-36. IJsselstenen gevel met rode strekken boven de..

Voormalig rechthuis. Huis van begane grond onder een hoog schilddak met het nr. 38. IJsselstenen gevel met rode strekken boven de vensters. Ingang in ..

Dorpsdijk 36
Rhoon (Gemeente Albrandswaard)
Voorm. rechthuis. Huis (XVIII d) van begane grond onder een hoog schilddak met het nr. 38. IJsselstenen gevel met rode strekken boven de ven..

Pand met ingezwenkte, IJsselstenen gevel met rechte lijst. Originele deur met gietijzeren bovenlicht in omlijsting van pilasters en hoofdgestel. Zesru ..

Dorpsdijk 28
Rhoon (Gemeente Albrandswaard)
Pand met ingezwenkte, IJsselstenen gevel met rechte lijst, blijkens steen uit 1864. Originele deur met gietijzeren bovenlicht in omlijsting ..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)