Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Villa Heidestein in Heelsum

Kasteel Buitenplaats

Utrechtseweg 67
6866CJ Heelsum (gemeente Renkum)
Gelderland

Bouwjaar: 1815


Beschrijving van Villa Heidestein

Villa "Heidestein"; omstreeks 1815 gebouwd landhuis annex boerderij gelegen in klein landschapspark uit ca.1860. Het woonhuis is een op een rechthoekige plattegrond gebouwd, gepleisterd pand met verdieping onder met geglazuurde blauwe pannen gedekt omlopend schilddak. De 5 travee├źn brede, symmetrisch ingedeelde voorgevel heeft een middenrisaliet, waarin een met pilasters en kroonlijst omgeven dubbele deur met gietijzeren deurroosters en bovenlicht, hoekpilasters, 6-ruits schuifvensters met blinden en is afgesloten met een brede geprofileerde kroonlijst en een goot op klossen. Boven de middenpartij een dakkapel met 6-ruits schuifvensters en bekroond door fronton. In de met brede geprofileerde kroonlijst en goot op klossen afgesloten zijgevels eveneens 6-ruits schuifvensters met blinden en enige blinde vensternissen. Tegen de achtergevel een forse middenlangsdeel-schuur onder met Hollandse pannen gedekt wolfdak; in de voorste, bij het woonhuis getrokken, 6- en 9- ruitsvensters (met luiken); in de achtergevel met vlechtingen getoogde deeldeuren en daarboven een hooiluik in het midden en aan weerszijden een 4- ruits rondboograam en een getoogde staldeur. Links van het huis een eenvoudige, in baksteen opgetrokken, gepleisterde zwengelpomp. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 32431
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Villa Heidestein in Heelsum

Huize Campina

Utrechtseweg 102
Renkum
Inleiding Deze VILLA is tussen 1920 en 1930 gebouwd in Gooise landhuisstijl. Volgens de bewoner ten tijde van de inventarisatie is het pand..

Nederlands Hervormde Kerk

Koninginnelaan 24
Heelsum (Gemeente Renkum)
Ned. Herv. Kerk. Landschappelijk mooi op de beboste Noordberg gelegen, eenbeukig laatgotische dorpskerk met smal torentje en driezijdig gesl..

Opheem

Bloemenlaan 2
Heelsum (Gemeente Renkum)
Inleiding De VILLA, genaamd OPHEEM', is waarschijnlijk in 1920 gebouwd voor de papierfabrikant C.F.D. Beuker naar ontwerp in Gooise landhu..

Terrein waarin twee grafheuvels

-
Renkum
Terrein waarin 2 grafheuvels. Datering: Neolithicum en/of Bronstijd.

Terrein waarin een grafheuvel

-
Renkum
Terrein waarin een grafheuvel. Datering: Neolithicum en/of Bronstijd.

Kaart & Routeplanner


Foto's (7)