Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Restant van middeleeuwse gotische kerk, waarvan het schip in 1532 verbrand is, en de toren in 1821 gesloopt. Het bewaard gebleven koorgedeelte stamt uit de tweede helft van de 15e eeuw. Geheel met led .. in Yerseke

Kerkelijk Gebouw

Kerkplein 5
4401ED Yerseke (gemeente Reimerswaal)
Zeeland

Bouwjaar: middeleeuwen (restant)


Beschrijving van Restant van middeleeuwse gotische kerk, waarvan het schip in 1532 verbrand is, en de toren in 1821 gesloopt. Het bewaard gebleven koorgedeelte stamt uit de tweede helft van de 15e eeuw. Geheel met led ..

Restant van middeleeuwse gotische kerk, waarvan het schip in 1532 verbrand is, en de toren in 1821 gesloopt. Het bewaard gebleven koorgedeelte stamt uit de tweede helft van de 15e eeuw. Geheel met ledesteen bekleed. Gewelfde sacristie met verdieping. In de oostwand poortje met memoriesteen, 1603, geflankeerd op de belendende steunberen door schilddragende leeuwtjes. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 32427
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Restant van middeleeuwse gotische kerk, waarvan het schip in 1532 verbrand is, en de toren in 1821 gesloopt. Het bewaard gebleven koorgedeelte stamt uit de tweede helft van de 15e eeuw. Geheel met led .. in Yerseke

Gemeentehuis, onder invloed van overgangsarchitectuur

Kerkplein 1
Yerseke (Gemeente Reimerswaal)
Inleiding Gemeentehuis, in 1914 gebouwd naar ontwerp van de architect F.G.C. Rothuizen te Goes onder invloed van overgangsarchitectuur. Om..

Herenhuis met aangrenzend koetshuis, onder invloed van het neo-classicisme. Het pand is gebouwd tegen een dijk; aan de achterzijde is de kelderverdiep ..

Dam 6
Yerseke (Gemeente Reimerswaal)
Inleiding Herenhuis met aangrenzend koetshuis, in 1877 gebouwd in opdracht van een oesterhandelaar, onder invloed van het neo-classicisme. ..

Hof Seemaerte

Zanddijk 17
Kruiningen (Gemeente Reimerswaal)
Hof Seemaerte. Vrijstaand huis van gele baksteen onder pannen zadeldak met hoekschoorstenen. Dicht opeen liggende staafankers in langsgevel ..

Terrein waarin: a. funderingen van het voormalige kerkje van Vlake. b. overblijfselen van bewoning

Vlake
Vlake (Gemeente Reimerswaal)
Terrein waarin: a. funderingen van het voormalige kerkje van Vlake. b. overblijfselen van bewoning. Datering: a. Middeleeuwen b. 11e eeuw en..

Landbouwhaven

Sint Pieterspolder 4
Kruiningen (Gemeente Reimerswaal)
Inleiding Landbouwhaventje, aangelegd na de bedijking van de Sint Pieterspolder in 1878, gelegen aan de Oosterschelde. Omschrijving Buite..

Kaart & Routeplanner


Foto's (16)

Alle 16 foto's weergeven