Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Bakstenen woonhuis, gepleisterd aan de plint en rond de voordeur. Aangebouwde schuur met pannen zadeldak en houten topgevellijst. Zomerhuis in Oostdijk

Boerderij

Bolwerk 5
4415AA Oostdijk (gemeente Reimerswaal)
Zeeland

Bouwjaar: 18e/19e eeuw


Beschrijving van Bakstenen woonhuis, gepleisterd aan de plint en rond de voordeur. Aangebouwde schuur met pannen zadeldak en houten topgevellijst. Zomerhuis

Bakstenen woonhuis, gepleisterd aan de plint en rond de voordeur. Tuittopgevel met vlechtingen. Gepleisterde zijgevels en pannen zadeldak. Bakgoot op klossen. Dicht bijeen gelegen staafankers, 16 ruits schuiframen met rollagen. Boven voordeur ruitvormig ingedeeld bovenlicht. Aangebouwde schuur met pannen zadeldak en houten topgevellijst plm XVIII B. Zomerhuis-varkensstal XIX van baksteen met lessenaarsdak. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 32412
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Bakstenen woonhuis, gepleisterd aan de plint en rond de voordeur. Aangebouwde schuur met pannen zadeldak en houten topgevellijst. Zomerhuis in Oostdijk

De Hoed

Havenoordseweg 2B
Waarde (Gemeente Reimerswaal)
Korenmolen "de Hoed", Open houten standaardmolen, waarvan het huis is geteerd met witte lijsten, randen om de vensters en de deur.

De Rozeboom

Westweg 17A
Krabbendijke (Gemeente Reimerswaal)
Korenmolen "De Rozeboom". Ronde stenen bovenkruier zonder stelling, grondzeiler. 1862.

Twee arbeiderswoningen

Sint Pieterspolder 2
Kruiningen (Gemeente Reimerswaal)
Omschrijving Twee aaneen gebouwde arbeiderswoningen, opgetrokken uit baksteen, één bouwlaag hoog met zadeldak. Rechthoekige plattegrond m..

Schuur

Sint Pieterspolder 1
Kruiningen (Gemeente Reimerswaal)
Omschrijving Dwarsdeelschuur, op rechthoekige plattegrond, grotendeels opgetrokken uit zwart geteerde, gepotdekselde houten delen; één ko..

Wagenschuur

Sint Pieterspolder 1
Kruiningen (Gemeente Reimerswaal)
Omschrijving Wagenschuur op rechthoekige plattegrond, opgetrokken uit zwart geteerde gepotdekselde houten delen, één bouwlaag hoog met ee..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)