Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Eenvoudig vissershuisje, met gepleisterde muren en pannen wolfdak. Vensters met zesruitsschuiframen. Op het erf een smuiger in Reeuwijk

Woonhuis

Twaalfmorgen 7
2811NC Reeuwijk (gemeente Bodegraven Reeuwijk)
Zuid Holland

Bouwjaar: begin 19e eeuw 1800 begin 19e eeuw


Beschrijving van Eenvoudig vissershuisje, met gepleisterde muren en pannen wolfdak. Vensters met zesruitsschuiframen. Op het erf een smuiger

Eenvoudig vissershuisje, begin 19e eeuw, met gepleisterde muren en pannen wolfdak. Vensters met zesruitsschuiframen. Op het erf een smuiger. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 32411
Laatste wijziging: 2014-12-09 19:55:05.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Eenvoudig vissershuisje, met gepleisterde muren en pannen wolfdak. Vensters met zesruitsschuiframen. Op het erf een smuiger in Reeuwijk

Twee bakstenen hekpijler

Oukoopsedijk 8
Reeuwijk (Gemeente Bodegraven Reeuwijk)
Bij deze boerderij, die zelf niet voor bescherming in aanmerking komt, twee bakstenen hekpijlers met hardstenen dekplaten, waarop in hout ge..

Kloosterbrouwerij

Steinsedijk 3
Haastrecht (Gemeente Vlist)
HOEVE "Kloosterbrouwerij". Goed bewaarde boerderij. Voorgevel uit omstreeks 1860 met ingezwenkte zijkanten en kroonlijst.

Haastrechtse Molen

Provincialeweg West 64
Gouda
POLDERMOLEN van de polder Beneden-Haastrecht. Bovenkruier met stelling en ronde bakstenen romp, gedateerd 1862. Gerestaureerd ca.1956 en nog..

Hoeve met IJsselstenen puntgevel met vlechtingen

Provincialeweg West 33
Haastrecht (Gemeente Vlist)
HOEVE (ca. 1800) met IJsselstenen puntgevel met vlechtingen, ramen midden XIX en deur met ovale panelen uit de bouwtijd. Zijgevels midden XI..

Hoeve op T-vormige plattegrond met woongedeelte van IJsselstenen onder later pannen dak

Provincialeweg West 25
Haastrecht (Gemeente Vlist)
HOEVE op T-vormige plattegrond met woongedeelte (XIXb) van IJsselstenen onder later pannen dak. Souterrain met bel-etage; deurpartij met pil..

Kaart & Routeplanner