Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Boerderij, dwarsdeeltype met in een dakkapel opgenomen deeltoegang, die hoog boven de lage zijgevel uitsteekt in Ravenstein

Boerderij

Mgr. Zwijsenstraat 5
5371BS Ravenstein (gemeente Oss)
Noord Brabant

Bouwjaar: 1810


Beschrijving van Boerderij, dwarsdeeltype met in een dakkapel opgenomen deeltoegang, die hoog boven de lage zijgevel uitsteekt

Boerderij uit 1810, dwarsdeeltype met in een dakkapel opgenomen deeltoegang, die hoog boven de lage zijgevel uitsteekt. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 32393
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Boerderij, dwarsdeeltype met in een dakkapel opgenomen deeltoegang, die hoog boven de lage zijgevel uitsteekt in Ravenstein

Pakhuis Noordbrabantse Christelijke Boerenbond

Mgr. Zwijsenstraat 3
Ravenstein (Gemeente Oss)
Inleiding PAKHUIS, gelegen aan de veldzijde van de voormalige vestingwerken aan de -tegenwoordig bebouwde- doorgaande weg tussen Ravenstein..

Woonhuizen

Landpoortstraat 14
Ravenstein (Gemeente Oss)
Inleiding Dit blokje van vier eenvoudige WOONHUIZEN werd in 1888 door molenaar en meelfabrikant G.J.L. van Stekelenburg gebouwd. De woonhui..

Winkel; woonhuis

Landpoortstraat 12
Ravenstein (Gemeente Oss)
Inleiding WINKEL-WOONHUIS met MAGAZIJN, in sobere Art Nouveaustijl gebouwd omstreeks 1905, blijkens de inscriptie boven de winkelpui door G..

Toegangspoort van het RK-kerkhof

Nabij Kerk
Ravenstein (Gemeente Oss)
Inleiding Het neo-gotische PIJLERHEK MET POORT, dat de R.K. begraafplaats scheidt van de Molensingel, bestaat uit een negental circa twee m..

Grafmonument van pastoor A. van den Brand

Nabij Kerk
Ravenstein (Gemeente Oss)
Inleiding Naast de calvariegroep staat op de R.K. begraafplaats van Ravenstein het GRAFMONUMENT van pastoor A. van de Brand, daterend uit o..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)