Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Vlak opgaande toren van de Nederlands Hervormde Kerk met banden van tuf in de benedengeledingen; ingestort kruisgewelf over de benedenruimte in Dieden

Kerkelijk Gebouw

Maasdijk 79
5371KB Dieden (gemeente Oss)
Noord Brabant

Bouwjaar: tweede helft 15e eeuw 1450 tweede helft 15e eeuw


Beschrijving van Vlak opgaande toren van de Nederlands Hervormde Kerk met banden van tuf in de benedengeledingen; ingestort kruisgewelf over de benedenruimte

Vlak opgaande toren van de Nederlands Hervormde Kerk met banden van tuf in de benedengeledingen, uit de tweede helft van de 15e eeuw; ingestort kruisgewelf over de benedenruimte. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 32389
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Vlak opgaande toren van de Nederlands Hervormde Kerk met banden van tuf in de benedengeledingen; ingestort kruisgewelf over de benedenruimte in Dieden

Voormalige Nederlands Hervormde Kerk, aan de dijk gelegen ruïne, bestaande uit een eenbeukig tufstenen schip

Maasdijk 79
Dieden (Gemeente Oss)
Voormalige Nederlands Hervormde Kerk, aan de dijk gelegen ruine, bestaande uit een eenbeukig tufstenen schip, 13e eeuws. Later vermoedelijk ..

Boerderij waarvan het woonhuis met de stal een T-vormige plattegrond uitmaakt

Achterstraat 6
Dieden (Gemeente Oss)
BOERDERIJ waarvan het woonhuis met de stal een T-vormige plattegrond uitmaakt. In de achtergevel van de, vroeger met riet gedekte stal een ..

Stella Polaris

Maasdijk 76
Dieden (Gemeente Oss)
Molen. Ronde stenen korenmolen met stelling, XIX A, onlangs gerestaureerd.

Schutkooi

Maasdijk ongd
Dieden (Gemeente Oss)
Inleiding Te Dieden ligt aan de Maasdijk op het kruispunt met de Voorstraat, Achterstraat, Poelstraat en Rosmolenstraat een smeedijzeren SC..

Dijkmagazijn

De Tuut 17
Appeltern (Gemeente West Maas en Waal)
Inleiding Aan De Tuut gelegen bakstenen DIJKMAGAZIJN onder pannen zadeldak uit het vierde kwart van de 19de eeuw. De situering is onaangeta..

Kaart & Routeplanner


Foto's (3)