Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Buitengrachtse oever in Ravenstein

Militair Object

Verdedigingswerken B;C
5370AA Ravenstein (gemeente Oss)
Noord Brabant


Beschrijving van Buitengrachtse oever

Buitengrachtse oever. De gracht wordt door een duiker onder de Landpoortstraat gevoerd. De gehele zuidelijke oever is een voortzetting van het talud langs de contre-escarpen met veel groen en geboomte tussen de grachtoever en de rijweg van de Stationssingel. Tussen het wandelpad naar het dierenpark en de grachtoever ligt een groenstrook met geboomte. Het dierenpark en de noordelijk hiervan gelegen terreinen worden aan de westzijde begrensd door de spoordijk. Ten noorden van de insteekgracht loopt een wandelpad met groenstrook. Binnengrachtse oever. Vanaf de duiker buigt de gracht om de noord en wordt begrensd door de tuinen van de percelen Landpoortstraat 22-28. De oever zet zich voort langs de achterzijde van de percelen aan de Molenstraat en het R.K.kerkhof en de percelen aan de zuidzijde van de Wal. De oever heeft een glooiend talud. Verder wordt de oever begrensd door een groenstrook met betonnen kademuur voor de kleuterschool en door fraaie tuinen van villa's aan de Wal, eveneens met een glooiend tallud. Voor de kleuterschool een ravelijn met het N.H. kerkhof. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 32372
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Buitengrachtse oever in Ravenstein

Tuinhuisje/Theehuisje

te midden van moestuinen
Ravenstein (Gemeente Oss)
Inleiding Op de voormalige vestinggronden van bastion Utrecht te Ravenstein staat, temidden van enkele grote moestuinen en naast de R.K. be..

De Nijverheid

Molensingel 6
Ravenstein (Gemeente Oss)
MOLEN. Zeer hoge, ronde stenen korenmolen met stelling, 1857, fraai gelegen op een overblijfsel van de wallen.

Kerkhof

Kerkhof bij stadsgracht/Pollekespad
Ravenstein (Gemeente Oss)
Kerkhof, gelegen op de overblijfselen van de vroegere vesting.

Toegangspoort van het RK-kerkhof

Nabij Kerk
Ravenstein (Gemeente Oss)
Inleiding Het neo-gotische PIJLERHEK MET POORT, dat de R.K. begraafplaats scheidt van de Molensingel, bestaat uit een negental circa twee m..

Grafmonument van pastoor A. van den Brand

Nabij Kerk
Ravenstein (Gemeente Oss)
Inleiding Naast de calvariegroep staat op de R.K. begraafplaats van Ravenstein het GRAFMONUMENT van pastoor A. van de Brand, daterend uit o..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)