Meer dan 63.000 rijksmonumenten

Erve Groot-Zwaaftink: boerderij met dwars voor de stal gebouwd woongedeelte onder hoog, met riet gedekt schilddak in Heeten

Heetenseweg 26
8111PZ Heeten (gemeente Raalte)

Bouwjaar: 19e eeuw 1800 19e eeuw

Beschrijving van Erve Groot-Zwaaftink: boerderij met dwars voor de stal gebouwd woongedeelte onder hoog, met riet gedekt schilddak

Erve Groot-Zwaaftink. Boerderij uit de 19e eeuw met dwars voor de stal gebouwd woongedeelte onder hoog, met riet gedekt schilddak. De stal heeft een rieten wolfdak. De voorgevel van het woongedeelte met de door ontlastingsbogen bekroonde en van luiken voorziene vensters is waarschijnlijk in 1913 vernieuwd. Naast de hoeve een zomerhuis onder rieten wolfdak, met in de getoogde inrijdeur van de stal het jaartal 1913. Op het erf een houten hooischuur, een langgerekte wagenschuur met wanden van hout en riet, een met riet gedekt schilddak en een dwars voorstuk met houten puntgevel, voorts een kleinere houten schuur onder zadeldak. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)