Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Hertog van portland in Heeten

Gebouw

Portlanderdijk 45
8111MC Heeten (gemeente Raalte)
Overijssel

Bouwjaar: 18e eeuw


Beschrijving van Hertog van portland

de Hertog van Portland. Voormalige herberg; een met de lange zijden langs de weg gelegen pand op rechthoekige grondslag, waarop achterwaarts twee vleugels aansluiten. Voordeur met geblokte omlijsting; vensters met roedenverdeling en met luiken behangen. Rechts iets naar voren gelegen de vroegere inrijschuur. XVIII. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 32274
Laatste wijziging: 2014-10-12 10:13:45.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Hertog van portland in Heeten

De Bagatelle

Nijverdalseweg 10
Mariënheem (Gemeente Raalte)
De Bagatelle. v.m. waarschijnlijk 18e eeuws posthuisje; gebouwtje onder rieten dak met aan de straatzijde een veranda met voorgalerijtje; na..

Pastorie

Nijverdalseweg 34
Mariënheem (Gemeente Raalte)
Omschrijving PASTORIE van twee bouwlagen die door middel van een langgerekt tussenlid met de kerk verbonden is. Het één bouwlaag tellende..

O.L. Vrouwe Hemelvaart

Nijverdalseweg 32
Mariënheem (Gemeente Raalte)
Omschrijving Driebeukige ZAALKERK opgetrokken in rode machinale baksteen onder een met grijze Romaanse pannen gedekt zadeldak. De oostelijk..

Boerderij Strunk

Deventerstraat 64
Raalte
BOERDERIJ Strunk. Rieten zadeldak met wolfeinden, voorgevelvensters met roedenverdeling en met luiken behangen. Gedeeltelijk onderkelder. In..

Plaskerk, Nederlands Hervormde Kerk

de Plas 7
Raalte
N.H. Kerk. Eenbeukig laatgotisch gebouw. Het koor en het bredere schip zijn uitwendig grotendeels gepleisterd; het overwelfde koor (XV) heef..

Kaart & Routeplanner