Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Boerderij met links een onderkelderde opkamer, waarin vensters met middenstijlen en luikjes. Keldervensters in getoogde omlijstingen. Rieten wolfdak in Pijnacker

Boerderij

Overgauwseweg 50
2641NG Pijnacker (gemeente Pijnacker Nootdorp)
Zuid Holland

Bouwjaar: 17e eeuw 1600 17e eeuw


Beschrijving van Boerderij met links een onderkelderde opkamer, waarin vensters met middenstijlen en luikjes. Keldervensters in getoogde omlijstingen. Rieten wolfdak

Inleiding Zeventiende-eeuwse boerderij behorende bij een complex waartoe ook een negentiende-eeuwse wagenschuur, een hek en een hooiberg behoren. Omschrijving Boerderij uit de 17e eeuw met links een onderkelderde opkamer, waarin vensters met middenstijlen en luikjes. Keldervensters in getoogde omlijstingen. Rieten wolfdak. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 32262
Laatste wijziging: 2014-12-09 19:55:05.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Boerderij met links een onderkelderde opkamer, waarin vensters met middenstijlen en luikjes. Keldervensters in getoogde omlijstingen. Rieten wolfdak in Pijnacker

Boerderij "Vredebest": wagenschuur

Overgauwseweg 50
Pijnacker (Gemeente Pijnacker Nootdorp)
Inleiding WAGENSCHUUR behorende bij het complex van de 17de-eeuwse boerderij Vredebest. Tot het monumentale complex behoren ook het toegang..

Boerderij "Vredebest": toegangshek

Overgauwseweg 50
Pijnacker (Gemeente Pijnacker Nootdorp)
Inleiding ToegangsHEK behorende bij het complex van de 17de-eeuwse boerderij Vredebest. Tot het monumentale complex behoren ook een wagensc..

Boerderij "Vredebest": hooiberg

Overgauwseweg 50
Pijnacker (Gemeente Pijnacker Nootdorp)
Inleiding HOOIBERG behorende bij het complex van de 17de-eeuwse boerderij Vredebest. Tot het monumentale complex behoren ook een wagenschuu..

Restanten Dorpskerk: zuilen met kapitelen, voorzien van enkele krulkoolbladkransen, alsmede de scheibogen van het schip

Koningshof 3
Pijnacker (Gemeente Pijnacker Nootdorp)
Ned. Herv. Kerk. Van de laat-gotische dorpskerk zijn bij de bouw van de neo-gotische kerk in 1892 bewaard gebleven: de funderingen, waarop d..

Boerenhuis, bestaande uit begane-grond met zolderverdieping en rieten zadeldak, dat aansluit tegen een puntgevel met geprofileerde zijdekplaten, vlech ..

Kerkweg 88
Pijnacker (Gemeente Pijnacker Nootdorp)
Boerenhuis, bestaande uit begane-grond met zolderverdieping en rieten zadeldak, dat aansluit tegen een puntgevel met geprofileerde zijdekpla..

Kaart & Routeplanner


Foto's (5)