Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Herenhuis met verdieping en hoog schilddak, waarin een dakkapel met vleugelstukken in Pijnacker

Woonhuis

Oostlaan 25
2641DL Pijnacker (gemeente Pijnacker Nootdorp)
Zuid Holland

Bouwjaar: derde kwart 18e eeuw 1750 derde kwart 18e eeuw


Beschrijving van Herenhuis met verdieping en hoog schilddak, waarin een dakkapel met vleugelstukken

HERENHUIS uit het derde kwart van de 18e eeuw met verdieping en hoog schilddak, waarin een dakkapel met vleugelstukken. Deuromlijsting met verdiepte pilasters en hoofdgestel; hoeklisenen; houten kroonlijst met verdiepte velden en zes gesneden Lodewijk XV-consoles. Vensters met zes- en vierruitsschuiframen. Links naast het huis een rijk versierd ijzeren inrijhek, derde kwart 19e eeuw. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 32261
Laatste wijziging: 2014-12-09 19:55:05.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Herenhuis met verdieping en hoog schilddak, waarin een dakkapel met vleugelstukken in Pijnacker

St. Johannes de Doper: kruisbasiliek

Oostlaan 36
Pijnacker (Gemeente Pijnacker Nootdorp)
Inleiding KERK, type kruisbasiliek, gebouwd in 1891-1892 naar een ontwerp van A.C. Bleijs in de op het Rijnland geïnspireerde neoromaanse ..

St. Johannes de Doper: pastorie

Oostlaan 38
Pijnacker (Gemeente Pijnacker Nootdorp)
Inleiding Bij de R.K.-kerk behorende PASTORIE gebouwd in 1891-1892 naar een ontwerp van A.C. Bleijs in de neoromaanse stijl. Kerk en pastor..

Boerderij ten dele opgetrokken van secundair verwerkte Middeleeuwse moppen. Woongedeelte onder pannen wolfdak, aan de achterzijde aansluitend tegen ee ..

Noordweg 29
Pijnacker (Gemeente Pijnacker Nootdorp)
Boerderij uit de 17e eeuw ten dele opgetrokken van secundair verwerkte Middeleeuwse moppen. Woongedeelte onder pannen wolfdak, aan de achter..

Boerderij onder rieten wolfdak, evenwijdig aan de straat gebouwd. Geblokte ontlastingsbogen en sierankers; vensters met twaalf- en negenruitsschuifram ..

Noordweg 39
Pijnacker (Gemeente Pijnacker Nootdorp)
Boerderij onder rieten wolfdak, evenwijdig aan de straat gebouwd. Geblokte ontlastingsbogen en sierankers; vensters met twaalf- en negenruit..

Boerderij "Acht is meer dan duizend". Hoeve, gedateerd in het metselwerk van de voorgevel. Het woongedeelte draagt een rieten wolfdak, is rechts onder ..

Kerkweg 56
Pijnacker (Gemeente Pijnacker Nootdorp)
BOERDERIJ "Acht is meer dan duizend". Hoeve, gedateerd in het metselwerk van de voorgevel 1656. Het woongedeelte draagt een rieten wolfdak, ..

Kaart & Routeplanner


Foto's (2)