Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Boerderij ten dele opgetrokken van secundair verwerkte Middeleeuwse moppen. Woongedeelte onder pannen wolfdak, aan de achterzijde aansluitend tegen een puntgevel in Pijnacker

Boerderij

Noordweg 29
2641AK Pijnacker (gemeente Pijnacker Nootdorp)
Zuid Holland

Bouwjaar: 17e eeuw 1600 17e eeuw


Beschrijving van Boerderij ten dele opgetrokken van secundair verwerkte Middeleeuwse moppen. Woongedeelte onder pannen wolfdak, aan de achterzijde aansluitend tegen een puntgevel

Boerderij uit de 17e eeuw ten dele opgetrokken van secundair verwerkte Middeleeuwse moppen. Woongedeelte onder pannen wolfdak, aan de achterzijde aansluitend tegen een puntgevel. Deur in de voorgevel eind 18e eeuw. 19e eeuwse stal onder pannen schilddak achter het woonhuis. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 32259
Laatste wijziging: 2014-12-09 19:55:05.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Boerderij ten dele opgetrokken van secundair verwerkte Middeleeuwse moppen. Woongedeelte onder pannen wolfdak, aan de achterzijde aansluitend tegen een puntgevel in Pijnacker

Boerderij onder rieten wolfdak, evenwijdig aan de straat gebouwd. Geblokte ontlastingsbogen en sierankers; vensters met twaalf- en negenruitsschuifram ..

Noordweg 39
Pijnacker (Gemeente Pijnacker Nootdorp)
Boerderij onder rieten wolfdak, evenwijdig aan de straat gebouwd. Geblokte ontlastingsbogen en sierankers; vensters met twaalf- en negenruit..

Herenhuis met verdieping en hoog schilddak, waarin een dakkapel met vleugelstukken

Oostlaan 25
Pijnacker (Gemeente Pijnacker Nootdorp)
HERENHUIS uit het derde kwart van de 18e eeuw met verdieping en hoog schilddak, waarin een dakkapel met vleugelstukken. Deuromlijsting met v..

St. Johannes de Doper: kruisbasiliek

Oostlaan 36
Pijnacker (Gemeente Pijnacker Nootdorp)
Inleiding KERK, type kruisbasiliek, gebouwd in 1891-1892 naar een ontwerp van A.C. Bleijs in de op het Rijnland geïnspireerde neoromaanse ..

St. Johannes de Doper: pastorie

Oostlaan 38
Pijnacker (Gemeente Pijnacker Nootdorp)
Inleiding Bij de R.K.-kerk behorende PASTORIE gebouwd in 1891-1892 naar een ontwerp van A.C. Bleijs in de neoromaanse stijl. Kerk en pastor..

Boerderij "Acht is meer dan duizend". Hoeve, gedateerd in het metselwerk van de voorgevel. Het woongedeelte draagt een rieten wolfdak, is rechts onder ..

Kerkweg 56
Pijnacker (Gemeente Pijnacker Nootdorp)
BOERDERIJ "Acht is meer dan duizend". Hoeve, gedateerd in het metselwerk van de voorgevel 1656. Het woongedeelte draagt een rieten wolfdak, ..

Kaart & Routeplanner


Foto's (7)