Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Boerderij onder rieten wolfdak. In de voorgevel van het woongedeelte jaartalankers. Rechts onderkelder. Hooiluik onder opgewipt gedeelte van het dak in de linker zijgevel. Karnschuur; huis met zadelda .. in Pijnacker

Boerderij

Nieuwkoopseweg 11
2641PA Pijnacker (gemeente Pijnacker Nootdorp)
Zuid Holland

Bouwjaar: 1801 (jaarankers)


Beschrijving van Boerderij onder rieten wolfdak. In de voorgevel van het woongedeelte jaartalankers. Rechts onderkelder. Hooiluik onder opgewipt gedeelte van het dak in de linker zijgevel. Karnschuur; huis met zadelda ..

Boerderij onder rieten wolfdak. In de voorgevel van het woongedeelte jaartalankers: 1801. Rechts onderkelder. Deuromlijsting met pilasters en hoofdgestel; vensters met zes- en negenruitsschuiframen. Hooiluik onder opgewipt gedeelte van het dak in de linker zijgevel. Karnschuur; huis met zadeldak. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 32258
Laatste wijziging: 2014-12-09 19:55:05.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Boerderij onder rieten wolfdak. In de voorgevel van het woongedeelte jaartalankers. Rechts onderkelder. Hooiluik onder opgewipt gedeelte van het dak in de linker zijgevel. Karnschuur; huis met zadelda .. in Pijnacker

Boerderij onder rieten wolfdak, evenwijdig aan de straat gebouwd. Geblokte ontlastingsbogen en sierankers; vensters met twaalf- en negenruitsschuifram ..

Noordweg 39
Pijnacker (Gemeente Pijnacker Nootdorp)
Boerderij onder rieten wolfdak, evenwijdig aan de straat gebouwd. Geblokte ontlastingsbogen en sierankers; vensters met twaalf- en negenruit..

St. Johannes de Doper: kruisbasiliek

Oostlaan 36
Pijnacker (Gemeente Pijnacker Nootdorp)
Inleiding KERK, type kruisbasiliek, gebouwd in 1891-1892 naar een ontwerp van A.C. Bleijs in de op het Rijnland geïnspireerde neoromaanse ..

St. Johannes de Doper: pastorie

Oostlaan 38
Pijnacker (Gemeente Pijnacker Nootdorp)
Inleiding Bij de R.K.-kerk behorende PASTORIE gebouwd in 1891-1892 naar een ontwerp van A.C. Bleijs in de neoromaanse stijl. Kerk en pastor..

Boerderij ten dele opgetrokken van secundair verwerkte Middeleeuwse moppen. Woongedeelte onder pannen wolfdak, aan de achterzijde aansluitend tegen ee ..

Noordweg 29
Pijnacker (Gemeente Pijnacker Nootdorp)
Boerderij uit de 17e eeuw ten dele opgetrokken van secundair verwerkte Middeleeuwse moppen. Woongedeelte onder pannen wolfdak, aan de achter..

Herenhuis met verdieping en hoog schilddak, waarin een dakkapel met vleugelstukken

Oostlaan 25
Pijnacker (Gemeente Pijnacker Nootdorp)
HERENHUIS uit het derde kwart van de 18e eeuw met verdieping en hoog schilddak, waarin een dakkapel met vleugelstukken. Deuromlijsting met v..

Kaart & Routeplanner


Foto's (15)

Alle 15 foto's weergeven